VRH UKRAJINSKE VOJSKE DONEO ODLUKU O BAHMUTU: Zelenski postavio pitanje generalima, evo šta su mu odgovorili

Novosti online

06. 03. 2023. u 13:56

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni i komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski su se izjasnili za nastavak borbi u Bahmutu i utvrđivanje pozicija u gradu.

ВРХ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ДОНЕО ОДЛУКУ О БАХМУТУ: Зеленски поставио питање генералима, ево шта су му одговорили

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ovo je u ponedeljak saopštila pres-služba predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog nakon pojavljivanja u medijima informacija o nesuglasicama između Zelenskog i Zalužnog.

Zelenski je, predsedavajući štabom Vrhovnog glavnokomandujućeg, na čijem se sastanku "posebno detaljno razgovaralo o situaciji u Bahmutu", postavio Zalužnom i Sirskom pitanje o daljim akcijama Oružanih snaga Ukrajine u ovom rejonu.

- Oni (Zalužni i Sirski) su podržali nastavak odbrambene operacije i dalje jačanje naših pozicija u Bahmutu - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ukrajinskog predsednika.

Ranije je list Bild, pozivajući se na svoje izvore, objavio da je situacija oko Bahmuta izazvala sporove između Zelenskog i Zalužnog.

Prema pisanju nemačkog lista, Zalužni je pre nekoliko nedelja govorio Zelenskom o potrebi da se ukrajinske trupe povuku iz Bahmuta. Međutim, predsednik Ukrajine je imao drugačiji stav po ovom pitanju.

Bahmut se nalazi u delu Donbasa koji kontroliše Ukrajina i predstavlja važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u istočnoj Ukrajini.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA - Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!