ZELENSKI O SITUACIJI U DONBASU: Jedna od najtežih i najbolnijih bitaka

P. Z. S./unian.net

05. 03. 2023. u 23:35

U DONBASU jedna od najtežih bitaka, bolna i teška. Ovo je rekao predsednik Vladimir Zelenski u večernjoj video poruci.

ЗЕЛЕНСКИ О СИТУАЦИЈИ У ДОНБАСУ: Једна од најтежих и најболнијих битака

FOTO: AP/Tanjug


On je napomenuo da je prva nedelja proleća još jedna nedelja kada su ukrajinski vojnici i svi koji pomažu u odbrani države još više približili ukrajinsku pobedu – odbili su juriš, uništili okupatora, podrili neprijateljske položaje i logistiku, zaštitili granice i gradove.

-Danas bih posebno istakao hrabrost, snagu i nepobedivost vojnika koji se bore u Donbasu. Jedna od najtežih bitaka. Bolna i teška. 93. odvojena mehanizovana brigada „Hladni jar“, 77. odvojena aeromobilna brigada, motorizovana pešadijska brigada, 5. odvojeni jurišni puk, a takođe i naši pripadnici nacionalne garde, graničari, 3. operativna brigada (Azov) Nacionalne garde, Donjecki, Luganski, Kramatorski granični odredi i sastavni odredi „Dozor“, „Voljin“, „Černjihov“, – naglasio je predsednik Ukrajine.

Foto Tanjug/AP

On je zahvalio svima koji brane državu na Bahmutskom, Ugledarskom, Avdejevskom, Severskom, Svatovskom, Limanskom i Zaporoškom pravcu.

Zelenski je zahvalio volonterima koji pomažu vojsci da održi stabilnost, lekarima, medicinskim sestrama koji spasavaju živote i zdravlje vojnika.

-Već se spremamo za novu nedelju – biće novih rezultata za Ukrajinu, naglasio je predsednik.



SITUACIJA U DONBASU

Osvajači nastavljaju napredovanje u pet pravaca fronta u Donjeckoj i Luganskoj oblasti – Kupjanski, Limanski, Bahmutski, Avdejevski i Šahtjorski.

BONUS VIDEO - PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)