HICIMA IZ VATRENOG ORUŽJA GA POGODILI U GLAVU: Palestinski tinejdžer ubijen u izraelskoj raciji na Zapadnu obalu

Tanjug

05. 01. 2023. u 09:05

MALOLETNI Palestinac ubijen je danas tokom racije izraelske policije u hapšenju u okupiranom gradu Nablusu na Zapadnoj obali, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestine. Kako su saopštili, 16-godišnji tinejdžer Amer Abu Zejtun preminuo je nakon što su ga izraelski vojnici hicima iz vatrenog oružja pogodili u glavu, prenosi AP.

ХИЦИМА ИЗ ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА ГА ПОГОДИЛИ У ГЛАВУ: Палестински тинејџер убијен у израелској рацији на Западну обалу

Foto: Tanjug/AP Photo

Zvanična palestinska novinska agencija VAFA saopštila je da je Abu Zejtun upucan tokom sukoba između Palestinaca i izraelskih vojnika tokom hapšenja.

Nije razjašnjeno da li je Abu Zejtun učestvovao u sukobima.

Izraelska vojska nije komentarisala incident. Izraelska vojska sprovodi skoro svakodnevne racije u palestinskim gradovima, nakon niza palestinskih napada na Izraelce u kojima je prošlog proleća ubijeno 19 ljudi.

Izraelska grupa za ljudska prava B'Tselem saopštila je ranije ove nedelje da je 2022. bila najsmrtonosnija godina za Palestince od 2004. godine, perioda intenzivnog nasilja do kojeg je došlo tokom palestinskog ustanka.

Navode da je izraelska vojska ubila na Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu prošle godine skoro 150 Palestinaca, naspram 197 koliko je ubijeno 2004. godine.

BONUS VIDEO:

TO JE MINUS: U Jakutskom selu Tomtor izmerena rekordno niska temperatura od -60 stepeni Celzijusovih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)