DANSKA SLAVI DANAS: Pedesetogodišnjica stupanja kraljice Margarete II na presto

Novosti online

10. 09. 2022. u 22:50

DANSKA kraljica Margareta Druga, koja je ujedinila i modernizovala dansku monarhiju, ovog vikenda slavi pedesetu godišnjicu od stupanja na tron, ali će slavlje biti nešto prigušenije zbog smrti britanske kraljice Elizabete Druge.

ДАНСКА СЛАВИ ДАНАС: Педесетогодишњица ступања краљице Маргарете ИИ на престо

Foto: EPA

Ova 82-godišnja kraljica, poznata po svom umetničkom talentu, teškom pušenju i sivoj punđi, prva je žena na danskom tronu.

Ona je drugi monarh sa najdužim stažem u istoriji Danske, a nakon smrti Elizabete II, njenog daljeg rođaka, sada je evropski monarh sa najdužim stažem.

Margareta II je stupila na tron 1972. godine kada je podrška danskoj kraljevskoj porodici jenjavala, ali je tokom svoje duge vladavine pomogla da povrati njenu reputaciju.

BONUS VIDEO:

SEDAM DECENIJA NA TRONU: Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)