IZ BIBLIOTEKE IZBACUJU RUSKU KNJIŽEVNOST: "Ako imate pitanja, obratite se Službi bezbednosti Ukrajine"

Tanjug

26. 06. 2022. u 08:50

UKRAJINSKE onlajn novine Strana objavile su na svom Telegram kanalu fotografiju obaveštenja iz biblioteke u Odesi, kojim se čitaocima skreće pažnja na to da ta ustanova povlači svoju kolekciju savremene ruske književnosti, navodi TASS.

ИЗ БИБЛИОТЕКЕ ИЗБАЦУЈУ РУСКУ КЊИЖЕВНОСТ: Ако имате питања, обратите се Служби безбедности Украјине

Foto: Vikipedija/Javno vlasništvo

- Ukoliko imate pitanja u vezi sa ovom odlukom, obratite se Službi bezbednosti Ukrajine - navodi se u saopštenju, prenosi TASS, pozivajući se na pisanje novina Strana.

Ranije ove nedelje, vlasti u Odeskoj oblasti odlučile su da otkažu časove ruskog jezika i književnosti u školama na svojoj teritoriji.

Sve obrazovne ustanove izbacile su ove predmete sa studijskih programa za 2022-2023, udžbenici iz ovih predmeta već su povučeni, navodi TASS.

Harkovsko Državno akademsko rusko dramsko pozorište Aleksandra Puškina izbacilo je iz svog naziva reč "rusko" i ime velikog pisca, prenosi ruska agencija.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER" - Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)