RUSIJA NEMA NEPRIJATELJSKE NAMERE PREMA FINSKOJ I ŠVEDSKOJ: "Znamo šta sledi čim uđu u NATO"

Novosti onlajn

14. 05. 2022. u 10:25

RUSIJA nema neprijateljske namere prema Finskoj i Švedskoj, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško. Kako je naveo, Moskva je svesna kakav razvoj situacije sledi i da će Alijansa odmah saopštiti o potrebi da se na severnom krilu rasporede novi kontingenti.

РУСИЈА НЕМА НЕПРИЈАТЕЉСКЕ НАМЕРЕ ПРЕМА ФИНСКОЈ И ШВЕДСКОЈ: Знамо шта следи чим уђу у НАТО

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova / Arhiva

Gruško je u izjavi novinarima komentarisao nameru da Finska i Švedska pristupe NATO.

- Sve to se uklapa u zloglasnu potragu za neprijateljom, koja se u praktičnom političkom i vojnom smislu ogleda u demonizaciji Rusije, pripisivanju Rusiji neprijateljskih namera prema zemljama za koje je nemoguće i pomisliti tako nešto - rekao je Gruško.

Rusija je jasno kako će se stvari razvijati kada se to članstvo ostvari.

- Zemlje NATO će odmah izjaviti da je severno krilo veoma ranjivo, da je granica sa Rusijom dugačka 1.300 kilometara. Dužina granice između NATO i Rusije sada je dostigla 1.300 kilometara. Tu granicu treba štititi i zbog toga je neophodno razmestiti dodatne kontingente... - objasnio je diplomata.

BONUS VIDEO:

POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024