BANDIĆU NE DAJU MIRA NI U GROBU: Hrvati hoće da premeste posmrtne ostatke dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba

GROBNO mesto bivšeg dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ni posle tri godine otkako je umro, nema dozvolu.

БАНДИЋУ НЕ ДАЈУ МИРА НИ У ГРОБУ: Хрвати хоће да преместе посмртне остатке дугогодишњег градоначелника Загреба

Foto: Tanjug

Navodi se da je "ilegalno", uz pretnju da će ostaci gradonačelnika biti iskopani i sahranjeni negde drugde, ako se ne nađe rešenje. Bandićeva supruga više je puta molila novu gradsku vlast da to reše, ali ljuti protivnici Bandića, koji sada vode grad, a pokazali su se i krajnje nesposobnim, to naprosto ne žele.

Bandić je sahranjen na zagrebačkom groblju Mirogoj, ne u arkadama velikana, već ispred njih. Kako je iznenada umro, trebalo je na brzinu pronaći mesto gde će mu biti grob, ali ni do danas nije postavljen spomenik niti išta drugo što bi podsećalo Zagrepčane da tu počiva čovek koji ječak šest puta izabran za gradonačelnik.

Ostali dugovi

JEDAN od Bandićevih bivših bliskih saradnika Ivica Lovrić osniva novu stranku Plavi grad i najavljuje kandidaturu za gradonačelnika. Stranka Milan Bandić 365 koju je osnovao bivši gradonačelnik otišla je u stečaj. Ostali su mnogi dugovi.

Bandić je za dvadesetak godina, koliko je vodio Zagreb, rešio mnoge probleme u Zagrebu i bio jedan od nekoliko najznačajnijih gradonačelnika u istoriji glavnog grada Hrvatske. Optuživali su ga za korupciju, ali nikad ništa nije dokazano.

Od njegovog odlaska Zagreb je promenio izgled, ne samo nagore, već je postao ruglo, prava katastrofa. Nova vlast za tri godine nije uradila doslovno ništa, nema ni novih projekta. Bandić je dan i noć obilazio gradilišta, a sadašnji gradonačelnik Tomislav Tomašević nije bio sposoban da organizuje ni svečani doček za "zlatne" hrvatske vaterpoliste.

- Sramno je da Bandić nema grobni spomenik - poručuje opozicija u gradskoj skupštini.

Saglasan je i prvi čovek HDZ-a u Zagrebu Mislav Herman.

- Kojoj god političkoj opciji pripadao, slagali se mi sa njegovim potezima ili ne, mislim da je sramota što 2024. godine, na godišnjicu smrti, još ne postoji nadgrobni spomenik gradonačelnika Bandića - zaključuje Herman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana