PITA LI SE MILANOVIĆ IŠTA U HRVATSKOJ: Razdor između predsednika i premijera sve veći

Novosti online

04. 11. 2023. u 09:18

PREDSEDNIK Republike Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je hrvatsko „ne” u vezi sa rezolucijom u Gazi, smatrajući da je Hrvatsku trebalo suzdržati.

ПИТА ЛИ СЕ МИЛАНОВИЋ ИШТА У ХРВАТСКОЈ: Раздор између председника и премијера све већи

Foto: Tanjug

Prilično je burno odjeknula vest da je tokom glasanja o jordanskoj rezoluciji o prekidu vatre u Gazi hrvatski predstavnik u Ujedinjenim nacijama bio protiv.

Predsednik Milanović je stoga izjavio da uopšte nije obavešten o ovom pitanju, iako je po Ustavu i zakonu trebalo da bude, te da bi predložio suzdržan stav, dok negativan glas, prema njegovim rečima, Hrvatsku ostavlja ranjivom na bezbednost. On smatra da je Hrvatsku trebalo obuzdati.

- Nema dogmi. Ni Palestina ni Izrael, ni Vašington ni Moskva... Sve, osim nekih osnovnih ljudskih vrednosti oko kojih treba da se složimo, je tema za razgovor, a ne, kako je juče rekao premijer, zašto da li to preispitujemo. Preispitujemo. Zato što smo u takvom društvu. Nema diktature - istakao je Milanović.

On je naglasio da nikada nije vezao Hrvatsku svojim glasom, kao što to čini premijer Andrej Plenković.

- Način na koji su hrvatska misija i njen predstavnik, koji očigledno samo sluša Plenkovića, legitimisali Hrvatsku – nije dobar, zbog načina na koji je odluka doneta bez konsultacija sa predsednikom Republike - prokomentarisao je on.

BONUS VIDEO: POGROM SRBA IZ KRAJINE: "Oluja" - zločin bez kazne

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)