ŠAMPIONI PO SKUPOĆI: Ručak u Zagrebu najskuplji u Evropi
Jeftinije je u Parizu, Londonu, Rimu, Barceloni, Beču, Pragu i drugim gradovima u koji dolaze brojni turisti.

Foto J. Kerbler
Ručati u Zagrebu je najskuplje u odnosu na druge evropske metropole, pokazalo je istraživanje ”Jutarnjeg lista”. Prikupili su račune koji pokazuju da je ručak u glavnom gradu Hrvatske skuplji od ručka u restoraima u Parizu, Londonu, Rimu, Firenci, Barceloni, Briselu, Beču, Pragu i Lisabonu. Tako bistro u Parizu nudi mnogo povoljnije cene od prosečnih restorana u Zagrebu, a i kvaliteta je mnogo bolja.
Zagrebački ručak je znatno poskupio ove godine sa uvođenjem evra, pa su neki restorani digli cene i za 50 odsto. Takođe, kvaliteta je upitna, jer zagrebački restorani muče muku sa kuvarima, koji bolje zarađuju u drugim evropskim gradovima.
U Zagrebu je veoma teško naći jeftiniji i pristupačniji, ali i kvalitetni obrok, a preko noći se otvaraju luksuzni restorani u kojima su cene astronomske.

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)