"TO JE UVREDA": Grci besni na Milanovića, uputili mu oštar odgovor

Novosti online

13. 08. 2023. u 21:14

GRČKI mediji javljaju da su sve oštrije reakcije na komentare hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o krivičnom procesu nakon huliganskog obračuna Bed Blu Bojsa i navijača AEK-a u Atini, u kojem je stradao navijač AEK-a.

ТО ЈЕ УВРЕДА: Грци бесни на Милановића, упутили му оштар одговор

Foto Tanjug

Kako navode, Unija sudija i tužilaca Grčke objavila je saopštenje u kojem oštro kritikuje Milanovića.

- Izjave predsednika Republike Hrvatske predstavljaju direktnu intervenciju u rad pravosuđa države članice Evropske unije i uvredu za institucije naše zemlje. Zaštita temeljnih pravnih dobara kao što su život, fizički integritet, zdravlje i socijalni mir je primarna obaveza države koja obezbeđuje uredno funkcionisanje društava i evropskog pravnog sistema. Grčka ima tradiciju poštovanja ljudskih prava, a pravosuđe primenjuje zakone uređene grčke države, koji su uspostavljeni u okviru Ustava i zakona Evropske unije - navodi se u saopštenju Udruženja sudija Grčke, koje su preneli grčki mediji.

- Pravosuđe u Grčkoj je nezavisno i radi svoj posao - odgovorila je ranije grčka vlada povodom izjava hrvatskog predsednika, koji je juče rekao da "ako grčka vlada privede svih 100 Bed Blu Bojsa, to je neka vrsta krvne osvete ili kolektivna odgovornost".

Podsetimo, Zoran Milanović je juče u svojim izjavama tvrdio da ne može da podrži uhapšene hrvatske navijače zagrebačkog Dinama, jer su "išli da izazivaju incidente", ali grčki mediji naglašavaju da ih nije nazvao huliganima.

Podsetimo, Milanović je rekao i da uhapšeni BBB imaju svoja građanska prava i da još nisu rasvetljene okolnosti ubistva navijača AEK-a.

BONUS VIDEO: KRVAVA TUČA U ROŽAJAMA - Nožem povređene tri, uhapšene dve osobe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)