"PORAŽENI, LJUBOMORNI LUZER" Andrej Plenković i Zoran Milanović se ponovo žestoko raspravljaju

Novosti online

04. 10. 2022. u 18:42

HRVATSKI premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je predsednik Hrvatske Zoran Milanović svojim postupcima, odnosno "stvaranjem neprijatelja", samo naneo štetu Hrvatima u BiH jer se u svojim kritikama promena izbornog zakona u BiH koje je nametnuo Kristijan Šmit, ponaša kao "ljubomorni luzer".

ПОРАЖЕНИ, ЉУБОМОРНИ ЛУЗЕР Андреј Пленковић и Зоран Милановић се поново жестоко расправљају

Foto: Tanjug

- Milanović isključivo nanosi štetu. On je danas kao jedan poraženi, kako bi se reklo ljubomorni luzer, krenuo da napada rešenje koje je doneo Šmit zahvaljujući lobiranju vlade, a ne njega lično. Uprkos Milanoviću zaštitili smo prava Hrvata - rekao je Plenković novinarima u Zadru.

On je istakao da je predsednik Hrvatske isključivo nanosio štetu, stvarao neprijatelje, ponašao se antagonistički i vređao Bošnjake, prenela je Hina.

Plenković je ocenio da je Milanović sve to činio kako bi ugrozio "strateške ciljeve Hrvatske, a to su Evrozona i Šengen“.

Premijer Hrvatske smatra da je Milanović "teško poražen na jednom spoljnopolitičkom frontu".

- Vikom, bukom i vređanjem, Milanović ništa nije postigao, već je svojim izjavama o BiH samo dodatno doprineo bošnjačkom glasanju za Željka Komšića koji je zahvaljujući glasovima Bošnjaka po četvrti put izabran za hrvatskog člana predsedništva BiH - rekao je Plenković.

U međuvremenu, Zoran Milanović upozorio je danas hrvatske diplomate da njihov odlazak na položaje otpravnika poslova na upražnjena mesta u hrvatskim diplomatskom predstavništvima znači da nikada neće dobiti njegov potpis za nameštenje jer se radi o "faustovskom dogovoru" i "zaobilaženju propisa".

- Svako ko pristane da bude Plenkovićev lažni ambasador i ode za otpravnika poslova nikada neće dobiti moj potpis. Čuvajte svoje profesionalno i službeno dostojanstvo i ne dajte da vas navuku na trikove -  poručio je danas Milanović tokom govora na Konferenciji o održivom razvoju.

BONUS VIDEO - BEOGRAD KAO VAŽNA STANICA: Nekad je “Orijent ekspres” jurio Evropom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!