NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"ZAR BISTE UBILI DETE OD DVE GODINE DA IMA TUMOR" Slučaj trudnice Mirele digao region na noge! Nakon stravične dijagnoze doživela uvrede

J.KERBLER

06. 05. 2022. u 13:11

SLUČAJ Zagrepčanke Mirele Čavajdi (39), trudnice kod koje su lekari otkrili tešku malformaciju fetusa koji ima agresivni tumor na mozgu, izazvao je lavinu reakcija u Hrvatskoj.

ЗАР БИСТЕ УБИЛИ ДЕТЕ ОД ДВЕ ГОДИНЕ ДА ИМА ТУМОР Случај труднице Миреле дигао регион на ноге! Након стравичне дијагнозе доживела увреде

Foto: S. B./Depositphotos

Naime, u četiri zagrebačke bolnice lekari su odbili da urade abortus, tvrdeći da to zakonski nije dozvoljeno, a doživela je i niz neugodnosti nakon strašne dijagnoze koju je dobila za svoje nerođeno dete.

Sve je u početku trudnoće bilo u redu, do rutinskog ultrazvučnog pregleda u šestom mesecu trudnoće, kada je otkriven tumor kod deteta.

Lekari su procenili da su minimalne šanse da dete preživi, a kada bi se i rodilo imalo bi teške malformacije i mentalna oštećenja. Međutim, niko nije želeo da uradi abortus, a lekari su se pozivali na mogućnost odbijanja tog zahvata.

Trudnici savetovali da ode u Sloveniju i za 5000 evra uradi abortus

Doživela je i niz uvreda od strane medicinskog osoblja, a jedan od lekara joj je rekao ”pa zar biste vi ubili i dete od dve godine da dobije tumor”.

Slovenački lekari tvrde da fetus sa tako teškim malformacijama ionako nema šanse za preživljavanje i kod njih nema nikakvih problema da se trudnica odluči na abortus.

Demokratska javnost u Hrvatskoj zgrožena je ponašanjem zagrebačkih lekara, a traži se da bolnice i lekari rade abortuse, u skladu sa zakonom koji je na snazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet