DA BLISTA KAO NOVO: Lako očistite kuvalo za vodu
Ono je vaš verni pomoćnik. Svakodnevno ga koristite jer za tili čas zagreje vodu za vašu omiljenu kafu ili čaj, a pritom ne potroši mnogo struje.

Foto Shutterstock
Međutim, tokom čestog korišćenja, kuvalo za vodu ili ketler, u sebi nakupi kamenac koji bi trebalo ukloniti. Da ne biste koristili hemikalije i potom razmišljali o tome da li je i koliko bezbedno da pijete proključalu vodu iz vašeg električnog bokala, najbolje bi bilo da, u borbi sa kamencem, pribegnete sirćetu. Možete koristiti bilo koje, alkoholno, jabukovo ili vinsko i to na dva načina. Evo prvog: sipajte sirće u kuvalo tek toliko da mu prekrije dno, ostavite da odstoji pola sata pa potom isperite vodom. Ako je ostalo još kamenca, ponovite postupak, ali ostavite sirće da deluje tri sata. Za drugi način potrebne su vam po šolja sirćeta i vode. Pomešajte ih, sipajte u ketler i pustite da tečnost proključa. Isključite, ostavite kratko da odstoji i dobro isperite hladnom vodom. Videćete, neće ostati ni trunka kamenca, niti neprijatnog mirisa sirćeta.

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"ON JE SRBIN, I TIME JE SVE REČENO" Ko je Bikovićeva bivša koja je privedena zbog DROGE? "Privlače me huligani!"
Aglaija Tarasova je privedena na moskovskom aerodromu zbog pronalaska narkotika
05. 09. 2025. u 15:39
Komentari (0)