ZA SAMO 45 SEKUNDI: Kako da zelena banana brzo sazri
Verujemo da retko ko voli da jede nezrele, zelene banane, međutim, one su često jedine koje možete naći u prodavnici. Da ne biste danima čekali da sazre, primenite trik pomoću kog će zelena banana postati zrela za samo 45 sekundi!
 
                                                                                    Foto: Free Images Pixabay
Za sprovođenje „magije“ potrebni su vam mikrotalasna rerna, viljuška i banana. Najpre viljuškom izbockajte bananu sa svih strana, da bi toplota ulazila ravnomerno u nju. Zatim ubacite voćku u mikrotalasnu rernu na 45 sekundi, izvadite je, ohladite i konzumirajte. Nemojte da vas zavara njen izgled po završetku termičkog procesa - iako neće delovati lepo, ukus i tekstura biće joj identični kao kod zrele banane. A nutritivna svojstva ostaće nepromenjena.
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)