OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za četvrtak 23. maj: Pun Mesec u Strelcu - Čuvajte dokumenta, ne trošite dovac, oprez u saobraćaju

Astrolog Marina Jungić Milošević

23. 05. 2024. u 07:00

JEDNOM godišnje, pun Mesec, simbol emocija, podsvesti i mašte, nađe se u Strelcu, znaku putovanja, kontakata sa strancima i novca, a ove godine ta faza obrazuje se 23. maja, u 14.54.

ОВО СЕ ДЕШАВА ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ Астро савет за четвртак 23. мај: Пун Месец у Стрелцу - Чувајте документа, не трошите довац, опрез у саобраћају

Foto: Shutterstock/Pixabay

Međutim, aspekti Meseca sa tranzitnim planetama razlikuju se od onih iz prethodnih godina, osim opozicije sa Suncem, koja zapravo i jeste faza punog Meseca. Kada se Mesec nađe u Strelcu, Sunce je uvek u Blizancima što stavlja akcenat na logiku, komunikacije, snalažljivost i spretnost, ali ove godine pun Mesec pravi i opoziciju sa Venerom i Jupiterom koji sve to još naglašava.

Ovaj aspekt upozorava i na potrebu za trošenjem novca, kao i preterivanje u životnim zadovoljstvima. Trigon između punog Meseca i Neptuna (jednim od vladalaca Strelca) povoljno utiče na saradnju sa osobama iz prekookeanskih zemalja, budi inspiraciju, podstiče kreativnost i motivaciju kod umetnika i naučnika. Sekstil sa retrogradnim Plutonom, donosi novac preko putovanja, pravnih poslova, turizma, predavaštva, diplomatije.

Zbog napetog aspekta između ovog Meseca u vatrenom Strelcu i  Merkura u tromom, usporenom Biku, odluke koje donosite biće pod uticajem vaših osećanja i podsvesnih želja. Mogući su problemi sa putnom dokumentacijom i  potreban je dodatni oprez u saobraćaju. U vreme punog Meseca, preporučuje se da privodite poslove kraju, a ne da ih započinjete.

Pun Mesec više utiče na žene, pojačava emocije, deluje na zadržavanje vode u našem organizmu, što će najviše osetiti Bikovi, Rakovi i Ribe, u kojima je uticaj Meseca inače naglašen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)