KAKAV JE HLEB SA UKUSOM LJUBAVI: Veštačka inteligencija i lanac pekara u Japanu imaju odgovor

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 02. 2024. u 18:19

KAKAV je ukus ljubavi? Odgovor verovatno zavisi od toga koga pitate.

КАКАВ ЈЕ ХЛЕБ СА УКУСОМ ЉУБАВИ: Вештачка интелигенција и ланац пекара у Јапану имају одговор

Foto: Shutterstock

Nekima je gorko-sladak, poput crne čokolade, drugima je pak poput izvrsnog slatkog kolača. Zato je jedan lanac pekara u Japanu pokušao uz pomoć veštačke inteligencije da sazna odgovor – kakav je ukus ljubavi i napravi hlepčiće tog ukusa.

Najstarija pekara u zemlji, Kimuraja (Kimuraya Sohonten Co), udružila se sa japanskom tehnološkom kompanijom NEC korp kako bi proizvela hleb koje su nazvali "Ren AI Pan“ – što u prevodu znači „VI hleb ljubavi“.

NEC i Kimuraja tvrde da nova ponuda hlepčića, koji dolaze u pet ukusa, obuhvata suštinu osećanja koja mnogi od nas povezuju sa ljubavlju, prenosi Si-En-En.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!