TEMELJ NAUČNOG RAZVOJA U BIOMEDICINI: Institut za medicinska istraživanja obeležio 76. rođendan

Lj.B.

30. 11. 2023. u 13:49

INSTITUT za medicinska istraživanja Univerziteta u Beogradu obeležio je svečanim skupom 76 godina postojanja i uspešnog rada.

ТЕМЕЉ НАУЧНОГ РАЗВОЈА У БИОМЕДИЦИНИ: Институт за медицинска истраживања обележио 76. рођендан

univerzitet u beogradu

Direktor Instituta dr Saša Radovanović, naučni savetnik, istakao je da Institut decenijama obavlja osnovna i primenjena istraživanje u oblasti biomedicine, sa osnovnim ciljem primene otkrića i znanja u okviru naučnoistraživačkih delatnosti, obrazovanja i u međunarodnoj saradnji.

Institut za medicinska istraživanja UB vodeći je nacionalni institut u oblasti biomedicine i član je Univerziteta u Beogradu. Čestitajući godišnjicu, rektor prof. dr Vladan Đokić ocenio je da Institut uspešno ispunjava svoju misiju doprinosa zdravlju društvene zajednice, unapređujući nauku u oblasti medicinskih istraživanja.

Rektor je ocenio da su naučni instituti Univerziteta u Beogradu temelj naučnog razvoja i uspeha, kako u Srbiji tako i u međunarodnim okvirima. Institut za medicinska istraživanja osnovala je 1947. godine Srpska akademije nauka, a danas je ovo ustanova pouzdan partner ključnih institucija u oblasti medicinskih nauka i praksi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)