OBELEŽILI 55 GODINA POSTOJANJA: Svečana akademija na Fakultetu političkih nauka

B.B.

15. 11. 2023. u 11:37

FAKULTET političkih nauka (FPN) Univerziteta u Beogradu svečanom akademijom obeležio je 55. godišnjicu postojanja.

ОБЕЛЕЖИЛИ 55 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА: Свечана академија на Факултету политичких наука

Foto: Fakultet političkih nauka

 Čestitajući svim kolegama, dekan prof. dr Dragan Simić rekao je da se diplomci FPN nalaze na važnim pozicijama u politici, medijima, diplomatiji i oblasti socijalnog rada, što je pokazatelj kvaliteta studijskih programa.

- Uvek ima noviteta, a to je pre svega odnos sa tržištem rada i naše nastojanje da prilagodimo nastavne programe tako da oni koji završe naš fakultet, bilo da je reč o novinarima, komunikolozima, diplomatama ili socijalnim radnicima, što pre i što uspešnije mogu stečena znanja da primene u praksi - istakao je profesor Simić.

U ime rektorskog kolegijuma Univerziteta u Beogradu veliki jubilej čestitao je prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Ratko Ristić:

- Treba znati da kada je osnovan FPN, u tadašnjoj Jugoslaviji bio je prva naučno-obrazovna institucija iz domena politikologije. Za ovih 55 godina rada fakultet je dao veliki broj ljudi koje prepoznajemo u našem javnom životu, ne samo u politici, već i u diplomatiji, novinarstvu, komunikacijama, socijalnom radu, i to je potvrda vašeg uspeha - istakao je prorektor Ristić.

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu počeo je sa radom 1968. godine prerastanjem iz Visoke škole političkih nauka u fakultetsku ustanovu. Danas je Fakultet političkih nauka moderna i jedinstvena obrazovno-naučna ustanova u Srbiji, usmerena na obrazovanje i istraživanje u oblasti politikologije, međunarodnih studija, novinarstva i komunikologije, socijalne politike i socijalnog rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo