NOVITETI O ZVEZDAMA I GALAKTIČKOM SISTEMU: Dvadeseta konferencija astronoma u SANU od 16. do 20. oktobra

Lj.B.

11. 10. 2023. u 15:17

Dvadeseta konferencija astronoma Srbije održaće se od 16. do 20. oktobra, u prostorijama Srpske akademije nauka i umetnosti.

НОВИТЕТИ О ЗВЕЗДАМА И ГАЛАКТИЧКОМ СИСТЕМУ:  Двадесета конференција астронома у САНУ од 16. до 20. октобра

Foto Pixabay free images

Organizatori konferencije su Astronomska opservatorija Beograd i Katedra za astronomiju Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Cilj konferencije je da pokrije širok spektar tema, kao što su fizika zvezda, fizika među zvezdane materije, zvezdani i galaktički sistemi, astrometrija, dinamička astronomija, planetologija, ekstragalaktička astronomija i kosmologija, kao i interdisciplinarne studije koje obuhvataju astrobiologiju, astrohemiju, geofiziku, fiziku atmosfere, astronautiku, svemirsku nauku, istoriju, filozofiju i nastavu astronomije, amatersku astronomiju, sociologiju astronomije, astronomiju u umetnosti i kulturi.

Sesije konferencije će uključivati: predavanja po pozivu domaćih i međunarodnih predavača, prezentacije doktorskih i magistarskih teza koje su završene od poslednje konferencije, priloge i postere. Prilozi predstavljeni na konferenciji biće objavljeni u publikacijama Astronomske opservatorije Beograd.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar