"OVO NEDELO JE SUŠTINSKA SLABOST I NEMOĆ, ODRAZ PANIKE I STRAHA" Nenad Jezdić za "Novosti" nakon zabrane ulaska na KiM

V.V.S.

14. 05. 2024. u 13:17

MONODRAMU Nenada Jezdića "Knjiga o Milutinu" neće videti publika u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću - bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave u produkciji Zvezdara teatra zabranjen je prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom.

ОВО НЕДЕЛО ЈЕ СУШТИНСКА СЛАБОСТ И НЕМОЋ, ОДРАЗ ПАНИКЕ И СТРАХА Ненад Јездић за Новости након забране уласка на КиМ

foto Nikola Vukelić

Ovim povodom popularni glumac izjavljuje:

- Najblaže rečeno - tužno!!! Nedopustivo je donošenje ovakve odluke, ko god da odlučuje da li će se nešto igrati ili ne. Ovo nedelo je suštinska slabost i nemoć, a samo izgleda i čini se silna i to prema jednom pozorištu. Necivilizacijski čin, antikulturni i antipozorišni - ogorčen je Nenad Jezdić.

- Ne dozvoliti Srbima ili bilo kome da prisustvuje izvođenju svog kulturnog, duhovnog i slavnog nasleđa kroz predstavu "Knjiga o Milutinu", jeste odraz straha i panike. Sreća pa je ova monodrama, na moju veliku radost i ponos, antiratna drama. Radovalo bi me da i ljudi albanske populacije na Kosovu mogu da je poslušaju, budući da se Milutin ne svrstava ni u jednu ideologiju ili politiku, već samo postavlja ljudsku i moralnu dilemu, po pitanju svih naših nerazumevanja i stradanja, kako svog, tako i drugih naroda sa ovih prostora. "Knjiga o Milutinu" je svakako, nešto najlekovitije što danas svi treba da čujemo, ali u atmosferi najveće stigmatizacije mog naroda, nekoliko decenija unazad, zabrana i granice za kulturu me nimalo ne iznenađuju. Sve u svemu, izuzetno - primitivno!!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku