SEĆANJE NA IGORA VUKA TORBICU : U susret manifestaciji "Igorovi dani" u Srpskom narodnom pozorištu

S. B.

08. 04. 2024. u 14:29

MANIFESTACIJA „Igorovi dani“, posvećena rano preminulom umetniku Igoru Vuku Torbici, biće održana u Srpskom narodnom pozorištu na sceni „Pera Dobrinović“, treću godinu zaredom, od 25. do 29. aprila.

СЕЋАЊЕ НА ИГОРА ВУКА ТОРБИЦУ : У сусрет манифестацији Игорови дани у Српском народном позоришту

Gradsko dramsko kazalište Gavela


Publika će u četiri dana imati priliku da pogleda predstave „Carstvo mraka“, Narodnog pozorišta u Beogradu, „Bakhe“ Narodnog pozorišta u Bitolju, „Projekcija predstave: Priče iz bečke šume“, Gradskog dramskog kazališta Gavela, kao i predstavu „Don Žuan“, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.

Takođe, biće upriličen i razgovor o stvaralaštvu Igora Vuka Torbice koji će okupiti njegove prijatelje, saradnike, i poštovaoce njegovog rada.

Osnivač manifestacije, glumac Milovan Filipović, kaže da su „Igorovi dani“ u prethodne dve godine pokazali koliko je njegovo stvaralaštvo vredno, da je postavilo standarde koje nije lako dosegnuti, i da odjeci, utisci jasno pokazuju da su njegove predstave i dalje vrednosno najkvalitetnije u našim teatrima.

- Igorovi dani su postali važan događaj koji okuplja ljude iz regiona, omogućavajući im da dele svoje ideje, iskustva i strast prema umetnosti. Tražimo načine da održimo i sačuvamo nasleđe Igora Vuka Torbice i njegovu umetnost, dok istovremeno pružamo platformu za razvoj novih talenata i saradnju među pozorištima. Ujedinjujući umetnike i publiku, u planu je da manifestacija Igorovi dani živi, možda da putuje kroz gradove regiona, stvarajući prilike za mlade umetnike da ostvare svoj potencijal i donesu svežu perspektivu u pozorišta- kaže Filipović.

Reditelj Igor Vuk Torbica ostavio je neizbrisiv trag na pozorišnim scenama širom regiona. Svojim predstavama je postavljao standarde ne samo u pozorišnoj umetnosti, već je gradio snažne mostove među ljudima, otvarajući pitanja i dijaloge o suštinskim temama koje nas povezuju.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)