SNOVI SE RAĐAJU U SLIKARSKOM ATELJEU: Doktorska izložba Đurđe Sivački u u Galeriji "Štab"

M.A.K.

10. 03. 2024. u 17:30

DOKOTSKI umetnički projekat Đurđe Sivački, izložba "Atelje, onirički prostor bića" u Galeriji ŠTAB, predstalja radove nastalih u prethodne dve godine, koji su premijerno u javnosti.

СНОВИ СЕ РАЂАЈУ У СЛИКАРСКОМ АТЕЉЕУ: Докторска изложба Ђурђе Сивачки у у Галерији Штаб

Foto promo

Mentor projekta je profesor Branko Raković, a tekst za izložbu pisao je profesor Nikola Šuica. Rad Đurđe Sivački zasnovan je na vizuelnosti poentilizma, u čemu profesor Šuica uočava preplitanje umetničke prošlosti sa sadašnjošću.

- Pretapanje u razigrane tokove svesti ne prestaje i danas u trećoj deceniji tog obećavajućeg milenijuma što je učinilo da svet u koji smo izručeni ništa manje evoluciono jeste drukčiji. Otud se kao stvorenja okrećemo ka nasleđu nepromenljivih nameta i prelamanja i svetlosti, molekula i doživljajnih detalja. Metod je značajno drukčiji i slava je posvećenom intimizmu što razvijorena umetnost slikanja Đurđe Sivački ističe kao svoj kosmološki prtljag.

Rođena 1983. u Beogradu, ova umetnica završila je osnovne i master studije na dva fakulteta: Filološkom i FLU, gde je trenutno u statusu docenta. Priredila je 11 samostalnih i dobitnica značajnih nagrda. Izložba "Atelje, onirički prostor bića" biće otvorena do 24. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo