ŠERIDAN OTVARA SMOTRU: Ugledni gosti i bogat program Beogradskog irskog festivala

M. N. M.

07. 03. 2024. u 18:43

BEOGRADSKI irski festival će od 8. do 18. marta, tokom Nedelje Svetog Patrika, u Beograd doneti bogatu selekciju irskih filmova, nagrađivanu pozorišnu predstavu, izložbu fotografija i brojne druge programe.

ШЕРИДАН ОТВАРА СМОТРУ: Угледни гости и богат програм Београдског ирског фестивала

EPA

Dvanaesto izdanje Beogradskog irskog festivala otvoriće čuveni reditelj Džim Šeridan, koga znamo po legendarnim filmovima "U ime oca" i "Moje levo stopalo".

U sklopu festivala irske kulture, pred našom publikom će se naći i neobični dokumentarac irskog reditelja Frenka Šuldisa "Čovek koji je želeo da leti", koji prati priču Bobija Kuta čiji je san da poleti, sniman je pet godina i ovenčan sa više od 20 nagrada.

Ovaj topao film o osamdesetogodišnjaku koji čezne da ostvari svoj životni san, ne odustajući pred preprekama, i njegovom odnosu sa bratom i okolinom biće premijerno prikazan srpskoj publici 15. marta u Jugoslovenskoj kinoteci u Kosovskoj 11, sa početkom u 18 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe