OD STARIH UČILA, DO INTERAKTIVNIH IGROKAZA: Otvorena izložba „Dva veka prirodno – naučnog obrazovanja učitelja u Somboru“

J. L.

21. 02. 2024. u 17:58

Povodom proslave 275. godišnjice od proglašenja Sombora za slobodan i kraljevski grad, Pedagoški fakultet organizovao je interaktivnu izložbu „Dva veka prirodno – naučnog obrazovanja učitelja u Somboru“.

ОД СТАРИХ УЧИЛА, ДО ИНТЕРАКТИВНИХ ИГРОКАЗА: Отворена изложба „Два века природно – научног образовања учитеља у Сомбору“

foto: Grad Sombor

 Izložbu čini zbirka starih učila sa preko 30 eksponata, koji su svojevremeno nabavljeni iz Kemnica, Praga, Budimpešte i Pariza, a korišćeni su u nastavi radi boljeg razumevanja prirodnih pojava i procesa.

Posetioci su mogli da pogledaju i interaktivni igrokaz „Nauka kroz vreme“, autorke prof. dr Marije Bošnjak Stepanović, u kom su predstavljeni Leonardo da Vinči, Isidora Sekulić, Nikola Vukićević i Dimitrije Mita Petrović, a uloge su tumačili studenti fakulteta: Željana Balaž, Anja Albulj, Vukašin Zelić, Lazar Gajinov i Sergej Jovanović.

-Za naš grad kažu da je grad bogate kulturno – istorijske prošlosti i za njega vezuju mnoge značajne datume, godine i imena iz prošlosti. Značajna godina iz prošlosti za nas je 1778. godina, kada je Avram Mrazović osnovao Normu, prvu učiteljsku školu u Somboru. Kroz vreme, škola je rasla i razvijala se, uvek s težnjom da se osavremeni i napreduje - podsetila je Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika Sombora. - Naša dužnost je da i dalje pazimo, čuvamo i negujemo tradiciju obrazovanja učitelja u Somboru i Grad će vam uvek pružiti podršku u ostvarenju tog cilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima