„NOVOSTI” NAGRADILE PREDSTAVU „EDIP”: Najbolji na festivalu „Bez prevoda”

N. J.

08. 02. 2024. u 13:20

Užička publika videla je još jednom, u sredu, predstavu „Edip” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, najbolju na poslednjem, 28. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu. Bila je to prilika da gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević glumcu Milanu Mariću i dramaturškinji Vesni Radovanović uruči priznanja „Ardalion” i vrednu umetničku sliku - dar kojim „Večernje novosti” od osnivanja festivala do danas nagrađuju najbolju predstavu u regionu.

„НОВОСТИ” НАГРАДИЛЕ ПРЕДСТАВУ „ЕДИП”: Најбољи на фестивалу „Без превода”

Grad Užice

„Novosti” su od 1996. godine i osnivanja prestižne smotre teatara, medijski pokrovitelj Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

- Lepo je što imamo priliku da na sceni užičkog Narodnog pozorišta uputimo čestitke ansamblu Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji je na 28. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu , prema oceni stručnog žirija i publike, izveo najbolju predstavu – predstavu „Edip“. Još lepše je što smo mogli da uživamo u novom viđenju i čitanju pozorišne klasike i maštovitosti ljudi koji u umetnosti tragaju za izrazom bliskim savremenom trenutku - rekla je gradonačelnica Užica i predsednica Saveta festivala dr Jelena Raković Radivojević.

Na nedavno održanom 28. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu, predstava „Edip”, u režiji Vita Taufera, osvojila je nagradu za najbolju predstavu, Milan Marić je proglašen za najboljeg glumca, a Marija Marković Milojev je nagrađena za najbolji kostim.

Ovaj svečani trenutak dogodio se u 2024. godini, u kojoj je Užice prestonica kulture Srbije. Ovim povodom, u novoj sezoni, užički ansambl će premijerno izvesti dramu „Putujuće pozorište Šopalović” akademika, Užičanina Ljubomira Simovića, u režiji Milana Neškovića. Priprema ovog ostvarenja uveliko traje u gradu na Đetinji.

- Biće puno razloga da ove godine budemo češće u pozorištu i sigurna sam da će Užičani, kao i uvek, svojom posetom i odnosom prema kulturnim dešavanjima pokazati da je naš grad titulu prestonice i te kako zaslužio - dodala je gradonačelnica Užica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo