SREĆNA VAM GODINA ZMAJA : Kineski umetnici, u sklopu obeležavanja koneske Nove godine u Srbiji, programom oduševili Novosađane (FOTO)

J. S.

30. 01. 2024. u 22:28

ZVONKIM glasovima i čarobnim plesom, ansambl kineske operske trupe „Zhejiang Vu Opera Troup“ u utorak veče je u Gradskoj koncertnoj dvorani Novosađanima publici poželeo srećnu nadolazeću kinesku Novu godinu u znaku Zmaja.

СРЕЋНА ВАМ ГОДИНА ЗМАЈА : Кинески уметници, у склопу обележавања конеске Нове године у Србији, програмом одушевили Новосађане (ФОТО)

Foto:Grad Ns

 Uoči nastupa kineskih umetnika, član Gradskog veća za kulturu Grada Novog Sada Dalibor Rožić u kratkom obraćanju ukazao je na dugogodišnju saradnju sa kineskim gradovima i provincijama.

   -Od našeg prvog grada pobratima Čangčuna, preko Ningboa, pa do trenutnih pregovora sa gradom Fudžou, naše prijateljstvo je krasila vitalnost, učvršćena međusobnim poverenjem i poštovanjem. S druge strane, ekonomskim i trgovinskim projektima u našem Gradu, kao i celoj Srbiji, otvaramo nova poglavlja saradnje i umrežavanja u globalnom svetu jer kroz ovakve vidove saradnje gradimo svet trajnog mira, zajedničkog prosperiteta, otvorenosti, inkluzivnosti i lepote – rekao je Rožić.

Foto: Grad NS

   U ime organizatora proslave kineske Nove godine - Vlade Srbije, Ambasade NR Kine u Srbiji i Instituta za pojas i put u Srbiji –   svečanost kojaje  u ponedeljak započela u Nišu,a večeras nastavljena u Novom Sadu biće upriličena i u Smederevu 6. februara.

Foto: Grad NS

   Centralna proslava kineske Nove godine,šesta po redu u našoj zemlji, biće održana u petak, 9. februara u Beogradu, na platou ispred TC Galerija – Beograd na vodi, uz obraćanje visokih zvaničnika Republike Srbije, ambasadora NR Kine u Srbiji Li Minga i predstavnika Instituta za pojas i put.

Foto:Grad NS

  Trupa  "Zhejiang Vu Opera Troup" osnovana je  1956.godine. Od 2009. godine,pošto je godinu ranije  svrstana na listu  nacionalnog nematerijalnog kulturnog bogatstva,Ministarstvo kulture i turizma NR Kine poverilo je ovoj trupi gostovanja širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima