U FOKUSU - MESTA MOĆI: Postavka Zorana Dimovskog u Galeriji ULUS

M.A.K.

30. 01. 2024. u 15:53

RADOVI ogromnih dimenzija, izvedeni kineskim tušem ili belom olovkom na paus papiru čine aktuelnu postavku Zorana Dimovskog u Galeriji ULUS, u knez Mihailovoj ulici.

У ФОКУСУ - МЕСТА МОЋИ: Поставка Зорана Димовског у Галерији УЛУС

Foro promo

Tema su im umetnička dela koja se nalaze u centrima političkog odlučivanja, a nastali su prošle i pretprošle godine. Tako da su u fokusu ove izložbe mesta moći.

Prvi rad iz te serije predstavlja crtež skulpturalno-arhitektonskog dela koji se nalazi u holu zgrade Saveta evrope u Briselu, a tu je i rad Silk Smoke, konverzija dela koje se nalazi u zgradi kineskog parlamenta. Na postavci je i rad posvećen i prvoj fotografiji tamne strane meseca, koju je 26. oktobra 1959. ruski satelit "Luna 3".

Dimovski, koji je rođen 1966. u Beogradu, završio je doktorske studije na FLU, a od 1989. učestvovao je na brojnim internacionalnim postavkama i priredio je 25 samostalnih izložbi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima