NAGRADA BOJANU LJUBENOVIĆU: Priznanje "Zoran T. Popović" aforistiičaru "Novosti" na Festivalu humora i satire u Kačarevu

D.B.M.

18. 11. 2023. u 14:58

PISAC i aforističar Bojan Ljubenović, urednik TRN-a u "Večernjim novostima" upravo je dobio nagradu za dečje aforizme "Zoran T. Popović", koju dodeljuje Festival humora i satire "Žaoka" iz Kačareva.

НАГРАДА БОЈАНУ ЉУБЕНОВИЋУ: Признање Зоран Т. Поповић афористиичару Новости на Фестивалу хумора и сатире у Качареву

Privatna arhiva

Svojim vedrim humorom, Ljubenović vraća deci ljubav prema knjizi i čini da je zavole kao što je to bio slučaj sa prethodnim generacijama", stoji između ostalog u obrazloženju žirija, ocenio je žiri.

- Aforizme za decu objavio sam do sada u svoje tri knjige. Radi se o inspirativnoj ali veoma zahtevnoj književnoj formi čiji je zadatak da nasmeje najmlađe čitaoce, a to nije lako. Čast mi je što sam dobitnik nagrade koja nosi ime Zorana T. Popovića, jednog od naših najboljih aforističara - izjavio je Ljubenović.

Festival "Žaoka" u Kačarevu održava se već jedanaest godina i okuplja satiričare iz Srbije i regiona, a ima i poseban program za najmlađe, koji na konkurs šalju svoje likovne i prozne radove.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)