DEČURLIJA PODIŽU ATMOSFERU: Pisac Zoran Živković podelio utiske o sajmu knjiga

D.B.M.

26. 10. 2023. u 12:10

NAŠ najprevođeniji živi pisac, Zoran Živković nedavno je objavio novi roman „Četiri smrti i jedno vaskrsenje Dostojevskog“, ali ove njegove knjige nema pod sajamskim kupolama zato što je autorsko izdanje. Pisac nam je rekao da se ove godine prvi put oseća tužno:

ДЕЧУРЛИЈА ПОДИЖУ АТМОСФЕРУ: Писац Зоран Живковић поделио утиске о сајму књига

Foto V. Danilov

U mene se uvukla sumorna slutnja da će ovo biti poslednji sajam na ovom mestu i da ovog veličanstvenog zdanja u kome se nalazimo neće biti. Sve je setno i izgleda mi tužnije nego što zapravo jeste. Kad sam prvi put došao u ponedeljak popodne bilo je depresivno. Sad je manje, jer ima puno dragocene dečurlije. Oni podižu atmosferu. Čini mi se kao da sam  ponovo u onim danima sajma kad sam bio u nekim svojim mlađim godinama. I, čini mi se kao da će ovo zdanje večno da ostane ovde. Hajde da se nadamo da će tako i biti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove