MONOGRAFIJA O MILANU GUTOVIĆU: Udruženje dramskih umetnika predstavlja knjigu o posthumnom dobitniku „Dobričinog prstena“

V.V.S.

26. 09. 2023. u 11:03

UDRUŽENjE dramskih umetnika Srbije, u četvrtak, 28. septembra, predstaviće monografiju o Milanu Gutoviću u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu. Pored autorke Tatjane Nježić, o poznatom glumcu govoriće njegove kolege i prijatelji Seka Sablić, Tatjana Mandić Rigonat, Petar Božović, Stanko Crnobrnja, Jug Radivojević i Nebojša Dugalić.

МОНОГРАФИЈА О МИЛАНУ ГУТОВИЋУ: Удружење драмских уметника представља књигу о  постхумном добитнику „Добричиног прстена“

foto UDUS

Inače, ovo je 26. monografija posvećena dobitnicima Dobričinog prstena ( nagrade za životno delo) , a Milanu Gutoviću dodeljena je posthumno za 2021. godinu.

Monografija sadrži poglavlja u kojima je predstavljen Gutovićev glumački opus, dokumentaciju (spisak pozorišne, filmske i televizijske produkcije, nagrade i priznanja), a posebno vredan doprinos monografiji dali su tekstovi Radoslava

Zelenovića, Branke Petrić, Dejana Mijača, Jagoša Markovića, Vide Ognjenović, Branke Popovićs, Božidara Đurovića i drugih. Knjiga sadrži i oko 100 kolor i crno-belih fotografija iz pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga Milana Gutovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)