GLAVNA NAGRADA ZA „BILO JEDNOM U SRBIJI“: Priznanje na Festivalu srpskog filma u Australiji

I. M.

21. 09. 2023. u 15:27

FILM o Leskovcu u periodu između dva rata „Bilo jednom u Srbiji“ osvojio je glavnu nagradu na Festivalu srpskog filma u Australiji.

ГЛАВНА НАГРАДА ЗА „БИЛО ЈЕДНОМ У СРБИЈИ“: Признање на Фестивалу српског филма у Аустралији

foto. I.Mitić

Ovom filmskom ostvarenju, koje je dobilo najviše glasova i zabeležilo najveću posetu festivalske publike, dodeljena je „Kristalna koala“.

Priznanje je u sredu u Jugoslovenskoj kinoteci, u ime ekipe filma, primio reditelj Petar Ristovski iz ruku Danijela Emerija, ambasadora Australije u Beogradu. Na ovom prijemu je obeleženo i dvodecenijsko postojanje Festivala srpskog filma u Australiji.

Film „Bilo jednom u Srbiji“, autora i producenta Zvonimira Šimuneca, premijerno je prikazan marta prošle godine, a od tada je obišao brojne festivale u zemlji i inostranstvu. Priča o Leskovcu kao srpskom Mančesteru, o preduzetništvu, prijateljstvu i ljubavi, osvojila je simpatije publike.

Film je sniman na autentičnim lokacijama u gradu na Veternici. Glavne uloge igrali su: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski i Sloboda Mićalović. Svoj pečat ovom filmskom ostvarenju dali su i Predrag Miki Manojlović, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović, Mira Banjac i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove