RAZGOVOR O NASLEĐU DIKTATURE U ČILEU: Mardžori Agosin u Institutu Servantes

M. N. M.

23. 06. 2023. u 15:48

JEDNA od najplodnijih i najinovativnijih latinoameričkih književnica današnjice, Mardžori Agosin, predstaviće se srpskoj publici u petak 23. juna u Institutu Servantes, sa početkom u 19 časova

РАЗГОВОР О НАСЛЕЂУ ДИКТАТУРЕ У ЧИЛЕУ: Марџори Агосин у Институту Сервантес

Promo

 Povodom boravka Mardžori Agosin u Evropi ovog proleća (na osnovu Fulbrajtove stipendije), Institut Servantes u Beogradu i Katedra za iberijske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu organizuju susret sa ovom čuvenom pesnikinjom i profesorkom na Univerzitetu Velsli (SAD).

Ovaj događaj biće posvećen čileanskoj istoriji i poeziji, a profesorka Agosin će tokom večeri predstaviti svoje lično i poetsko iskustvo u vezi sa diktaturom u Čileu. Pričaće o tkanim slikama poznatim kao arpiljeras, koje predstavljaju specifičan umetnički odgovor Čileanki na diktaturu.

Razgovor sa Mardžori Agosin održava se u godini kada se navršava pedesetogodišnjica uvođenja diktature u Čileu, vodiće ga profesorke Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu dr Jelena Filipović i dr Ivana Vučina Simović, a učestvovaće i grupa studentkinja sa Katedre za iberijske studije Filološkog fakulteta.      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu