„DUŠAN SREZOJEVIĆ“ ĐORĐU PETKOVIĆU: Jagodinska nagrada književniku iz Paraćina (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 01. 2023. u 20:52

PRIZNANjE „Dušan Srezojević“ Književni klub „Đura Jakšić“ u Jagodini dodelio Đorđu Petkoviću, književniku iz Paraćina.

„ДУШАН СРЕЗОЈЕВИЋ“ ЂОРЂУ ПЕТKОВИЋУ: Јагодинска награда књижевнику из Параћина (ФОТО)

Foto:KK "Đura Jakšić"

Ono se dodeljuje za sveobuhvatan, originalan i značajan doprinos savremenoj srpskoj književnosti, a sastoji se od unikatne povelje, koja je rad seketara KK „Đura Jakšić“ Tonija S. Stojanovića i novčanog iznosa koji je dar Skupštine grada Jagodine.

-Priznanja znače mlađima, ali svi smo mi pomalo sujetni i volimo da nam neko kaže bar neku lepu reč, a kamoli da nam da priznanje koje nosi ime jednog od tih pratećih pesnika srpske moderne. Sigurno je da je ta nagrada otišla u mnoge značajnije ruke i za mnogo značajnija dela nego što su moja, ali ja sam se trudio da ostavim neki trag iza mene – rekao je Petković.

Foto:KK "Đura Jakšić"

Foto:KK "Đura Jakšić"

Profesorka Snežana Bihler, predsednica KK „Đura Jakšić“ i članica tročlanog žirija, ocenila je da nagrada otišla u prave ruke.

-Odlučili smo da Petkovića nagradimo za sveobuhvatno stvaralašvo, jer to svojim životnim delom i radom zaslužio. Ne postoji nijedna kulturno-umetnička organizacija gde Đorđe Petković nije dao sebe. Piše sonet od soneta, a objavio je preko 12 zbirki pesama. I dalje stvara – dodala je Bihler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima