"ŠLJIVA RANKA I STATIVA TANKA": Snima se dokumentarni serijal i film o srpskom amaterskom fudbalu

M. J. M.

21. 05. 2022. u 13:17

U SUSRET Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru (21. novembar - 18. decembar), video-produkcija Golden Touch u saradnji sa Radio-televizijom Srbije, snima dokumentarni serijal i film o srpskom amaterskom fudbalu.

ШЉИВА РАНКА И СТАТИВА ТАНКА: Снима се документарни серијал и филм о српском аматерском фудбалу

Foto RTS

Reditelj i scenarista Milutin Jovanović će nam, u pet polučasovnih epizoda, predstaviti nižerazredne fudbalske klubove iz Opova i Sefkerina, Pajsjevića i Oplanića, Majura i Glavinaca, Gornje i Donje Gajdobre, Višesave i Perućca.

Emitovanje serijala pod radnim nazivom "Šljiva ranka i stativa tanka", planirano je za novembar.

Amaterski fudbal, posebno u seoskim sredinama, najvažnija je a često i jedina društvena aktivnost žitelja. Ovi klubovi opstaju i traju u vrlo skromnim uslovima, sa tradicijom dugom skoro čitav vek. Škola, crkva i fudbalski teren čine selo kompletnim.

Foto RTS

U svakoj epizodi predstavljaće se po dva kluba, dva "rivalska" sela, sa akcentom na "treće poluvreme" koje je sastavni deo velikog "derbija". Osim što prognoziraju rezultat svojih timova u ovom važnom duelu, meštani će komentarisati i taktiku selektora našeg nacionalnog tima, sa osvrtom na našu mundijalsku grupu.

Čućemo i razgovore sa fudbalerima i sudijama na terenu, kao i sa navijačima. Priča o sportskim, ali i drugim temama, na kraju utakmice seli se u lokalnu kafanu gde se, uz hranu i piće, tradicionalno posle svake utakmice, održava "treće poluvreme".

Foto RTS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)