NOVOM POSADOM KOMANDUJE ŽENA: Na snimanju nastavka popularne domaće humorističke serije "Aviondžije", u režiji Suzane Purković

JELENA BANjANIN

22. 05. 2022. u 15:46

JOŠ avantura, anegdota i živopisnih situacija, koje se dešavaju u naizgled skučenom prostoru letelice, doneće nam nastavak popularnih "Aviondžija". Ekipa "TV novosti" zavirila je iza kulisa, u želji da otkrije šta donosi novi ciklus prvog domaćeg sitkoma o dogodovštinama avionske posade, koji "sleće", od 19. maja, u 20.00, radnim danima, na kanal Superstar TV.

НОВОМ ПОСАДОМ КОМАНДУЈЕ ЖЕНА: На снимању наставка популарне домаће хумористичке серије Авионџије,  у режији Сузане Пурковић

Foto Hype production

Već poznate "Aviondžije", pred gledaoce su stigle u izmenjenom sastavu i iza i ispred kamere. Novih 48 epizoda serije nastalo je u produkciji "Telekoma Srbije" i Hype production. Posle dvojice džentlmena, u rediteljsku stolicu sela je Suzana Purković, a scenarijo potpisuju Tatjana Ilić, Milena Depolo, Filip Vujošević i Milica Jevtić.

Prvo što se "iz aviona" vidi je promena kabinskog osoblja. Timu su se pridružili švercer Milivoje Petrović Beba (Mladen Sovilj), štreber Stanko Trkulja (Ivan Đorđević Džudi), ekološkinja Barbara Kovač (Dunja Stojanović) i pilotkinja Viktorija Babić (Sofija Juričan).

- Svaki novi glumac doneo je drugačiju energiju i autentičan stil i humor. Likovi se međusobno veoma razlikuju i verujem da svaki gledalac može da se pronađe. Od starih junaka ostali su perserka Dana (Bojana Kovačević Gajin), majstori Mile (Miloš Đorđević) i Krca (Toni Mihajlovski), kopilot Goran (Marjan Todorović), a stjuard Ceger (Slaven Došlo) i stjuardesa Medena (Jelena Rakočević) se ne pojavljuju u svim epizodama. Oni su ostali u svojim karakterima, ali su sada u drugačijim okolnostima. Recimo, Medena je u prošloj sezoni napustila Gorana i sada pokušava da ga vrati, ali to je malo teže jer on ima druge zahteve... Mogu samo da otkrijem da će biti mnogo turbulencija u odnosima glavnih likova, a novi junaci doneće još više zavrzlama staroj ekipi - kaže za "TV novosti" rediteljka Suzana Purković.

Od početka serije pratili smo kako se stroga perserka Dana i vešti majstor Mile zbližavaju, a sreću im je pomalo kvarila posesivna svekrva Briži (Branka Petrić). Glumica Bojana Kovačević Gajin ističe da je Dana uspela da savlada svoju "sve krivu".

- Odnos između Mileta i Dane je ojačao, a dobili su i dete. Danu je majčinstvo na neki način promenilo. Međutim, ona je radoholik, pa je pojedine porodične i roditeljske obaveze prepustila Miletu. Baš je bilo zadovoljstvo snimati scene sa jednim malim, predivnim i prepametnim dečakom, koji je bio odličan partner. Sve je dobro percipirao i tačno je znao gde treba da stane i koga da pogleda - priča nam Bojana. - Dana će imati novu ekipu posade i suočiće se sa novim zahtevima. Ona pati za starim kolegama, ali se brzo "prešalta" na nove. Dana ne bi bila Dana kad ne bi bila lafica i razumela svakog člana te posade, podržala ih i dovela u red. Ona je samo na prvi pogled strah i trepet za druge, a u stvari je vrlo empatična osoba.

Kormilo "nebeskog broda" od kapetana Ace Bauka (Nenad Stojmenović) preuzela je Viktorija Babić, za koju glumica Sofija Juričan kaže da je superheroj.

- Ona nije superheroj zato što je pilot. To je samo netipično jer nije očekivano da žene to mogu da budu. Ona je superheroj zato što je i majka jednog velikog momka, koji ima 17 godina. Bori se sa njegovim pubertetom i sa osećajem krivice. Razvedena je, ima novu vezu i ponovo će poverovati u ljubav. Voziće avion i neće odustati od sna da jednog dana stigne na Mesec i da se prijavi za NASU. Najviše mi se sviđa što, koliko god da je sve to sitkomski i izmaštano, ipak moguće jer imamo primere takvih žena. Veoma mi je drago što se neka žena veliča na taj način, što se ona barabar nosi sa životom, ali i sa muškarcima i poredi sa njima - ističe za naš list Sofija Juričan i dodaje da je Viktorija vrlo stručna i sposobna i da joj se dive zbog odličnih rezultata. - Rekla bih da je jaka žena, ali kao i većina osoba koje spolja izgledaju rigidno, iznutra je sasvim drugačija. Odnos koji razvija sa stjuardom Stankom doneće određene promene kod nje. Niko ne bi očekivao da njih dvoje budu zajedno, ali njihova priča će se vrlo lepo razvijati.

Da bi "ušla" u pilotsku uniformu, glumica je, kako kaže, imala pomoć inženjera Zorana, koji je doskoro bio u kabini, ali i žene pilota, Ivane Milojević, koja se školovala u Londonu i čiji otac je takođe pilot.

- Sa njom sam se konsultovala oko nepredviđenih i otežavajućih okolnosti tokom leta. Najviše sam se brinula da li će nešto izgledati uverljivo. Imali smo scenu sa snežnom olujom i kada sam je pustila Ivani, koja je jedna od retkih pilotkinja u Er Srbiji, rekla je da je baš uverljiva. Kolega Marjan Todorović i ja smo jednom morali da budemo potpuno ujednačeni. Kao pilot i kopilot sve smo zbog turbulencija radili sinhronizovano. Da bismo odigrali to zajedno, neko je morao da nam da znak, odnono pljesne dlanovima. Na tu scenu sam izuzetno ponosna zato što će biti i duhovita i uverljiva. Pošto smo sve vreme na jednom mestu, bilo je važno da osmislimo što više toga što se može raditi u enterijeru. Videćete kako će pilotska kabina postati i spa centar i sala za vežbanje... U jednom trenutku biću i naopačke, ali neću sada sve da otkrivam. Otišli smo do stripovskih visina, tako da će sve biti jarko, a opet moguće - objašnjava Sofija Juričan.

Kakav je novi stjuard Stanko, u kog se Viktorija zagledala, otkriva nam glumac Ivan Đorđević Džudi:

- Videćete jednog smušenog štrebera, što bi rekli klinci, ali koji je vrlo sposoban u kritičnim situacijama. Ima visok koeficijent inteligencije, završio je kao stjuard, ali voli da leti. On zna sve o svakoj zemlji, zna glavne gradove i zastave, zna koje su dobre kuhinje, gde da se jede, šta da se pije, koje su životinje... On je kao dži-pi-es navigacija sa svim propratnim informacijama za celu posadu. Voli da edukuje ljude oko sebe i ne primećuje da im ide na živce - napominje glumac. - Neverovatna je količina informacija koje sam morao da naučim napamet da bih mogao da govorim kao Stanko. Mislim da su scenaristi serije, kad su hteli da priča, recimo o razlikama između jednogrbe i dvogrbe kamile, uzimali enciklopedije. To su bile salve rečenica koje kao da su prepisane iz onih Larusovih knjiga. Dosta toga mi je ostalo u glavi i sad kad me moji klinci nešto pitaju znam da im objasnim.

U nastavku priče više će doći do izražaja i lik Anđele (Teodora Bjelica), ćerke direktora avio kompanije (Dušan Radović), koja će po kazni postati deo posade. Nova u ekipi je i stjuardesa Barbara, moderna devojka iz bogate porodice, koja vodi računa o ekologiji.

- Kad sam prihvatila ulogu, prvo pitanje mi je bilo otkud Barbara u avio kompaniji jer ona je ekološki nastrojena, bori se za dobrobit naše planete, ide na proteste i iz vegetarijanstva prelazi u veganstvo. Ali, njen otac zapravo drži avio kompanije i bavi se vazduhoplovstvom, a ona se nekako, igrom slučaja, tu našla. Pošto je ovo komedija, mislim da ona sad, kao insajder, ima viši cilj da sve ljude pridobije i preobrati - kaže nam Dunja Stojanović. - Od svega što ćete videti, najzanimljiviji je Barbarin preokret. Ona je profesionalna, organizovana, ozbiljna i drži do sebe, ali kad se zaljubi u Bebu, a i on u nju, na videlo izlazi njena nežnost i druga strana koju vešto krije. Svi imamo neki odbrambeni mehanizam i masku koju nosimo, a Barbara je lucidna i drugačija nego što se u početku predstavlja.

- On je dobio nadimak po uzrečici koju koristi, odnosno zato što sve ljude sa kojima vodi dijalog oslovljava "bebo". A to je i neka odlika njegovog karaktera. Beba je kao ringišpil ili rolerkoster jer nema pravila u njegovom životu. Sve što nije ekstremno zapravo mi je zbunjujće kad je Beba u pitanju. Kod njega je sve naizged lako i površno, a ispod toga, naravno, leže slojevi traume i sve što čini život uzbudljivim, komplikovanim, ali i duhovitim. On je zgodan karakter za praćenje kroz razne avanture jer je nemirnog duha i tople, dobre duše - zaključuje Mladen Sovilj i dodaje zašto je Beba oduševljen dogodovštinama Cegera i njegovih kolega. - Beba je slušao priče kakav je stjuardski život i šta sve sa sobom nosi, ali, kako već biva u životu, ispostaviće se da nije baš uvek tako i da to nije med i mleko. Beba je kapiten krijumčarenja. On misli da je to vid zarade i uspostavljanja boljeg položaja na društvenoj lestvici. Teško je izmeriti da li time gubi ili dobija. Ali kad god niste na strani pravde i istine, gubite. Samo je pitanje da li dugoročno ili trenutno. Zato će nebeske visine, kao i svaka visina u životu, Bebi doneti moralne dileme.

OLGA I BODA KAO PATOLOŠKI BRAČNI PAR

KAO i u prošloj sezoni, "Aviondžije" će sa jedne na drugu tačku planete prevoziti razne putnike, koje će igrati gostujuće zvezde. U novim epizodama pojaviće se Predrag Bjelac, Anastasia Mandić, Rade Ćosić, Branka Šelić, Marko Janjić, Isidora Minić, Viktor Savić...

- Bilo je zanimljivo kada je Goran Radaković igrao oca jednog od glavnih junaka Bebe (Mladen Sovilj) i to oca koji nipodaštava sina. Olga Odanović i Slobodan Boda Ninković glume bračni par, malo patološki, ali naravno na komičan način. Fantastično su to odigrali i milina je bila raditi sa njima - otkriva rediteljka Suzana Purković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna