IZLOŽBA RADOVA NASTALIH NA KOLONIJI "VIDOVDAN 2021": Nagrade prof. dr Branislavu Todiću i mladoj slikarki Tamari Osmajlić

M.M.

25. 06. 2021. u 19:13

U DOMU kulture "Gračanica" večeras se otvara izložba radova nastalih na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji "Vidovdan 2021". Na svečanosti će biti uručene nagrade, prof. dr Branislavu Todiću - "Longin" za životno delo, a mladoj slikarki Tamari Osmajlić - "Dimitrije Popović".

ИЗЛОЖБА РАДОВА НАСТАЛИХ НА КОЛОНИЈИ ВИДОВДАН 2021: Награде проф. др Браниславу Тодићу и младој сликарки Тамари Осмајлић

FOTO: Promo

- Ceneći izuzetni rad, poznavanje, ljubav i svedočenje umetničke, državne, duhovne i nacionalne istine, odlučeno je da ove godine kada proslavljamo sedamsto godina od podizanja Manastira Gračanice i isto toliko od smrti njenog ktitora, Branislav Todić kao vrsni stručnjak, brižan čuvar starina, jedan od vodećih i naistaknutijih istoričara umetnosti, kao i najbolji poznavalac slikarstva i istorije manastira Gračanice dobije nagradu "Longin" - obrazložili su odluku članovi stručnog žirija, kojim je predsedavao prof. mr Petar Đuza.

Pokrovitelji kolonije, izložbe i nagrada su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, SG Priština i Opština Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku