BAJA "DOBIJA" DETE, A ŽIĆA NOBELOVU NAGRADU: Treća sezona komedije "Kamiondžije d.o.o.", od 8. aprila, na RTS 1

J. BANjANIN

08. 04. 2023. u 12:40

NOVA, treća sezona serije "Kamiondžije d.o.o.", u režiji Filipa Čolovića, stiže 8. aprila, na RTS 1, gde ćemo je pratiti vikendom, od 20.00. Ova porodična komedija predstavlja omaž "Kamiondžijama" iz sedamdestih godina, koje je osmislio scenarista Gordan Mihić. Zaplet "friških" 12 epizoda pisao je Vladimir Đurđević, saradnik na scenariju je Marijana Čulić Vićentić, a za produkciju su ponovo zaduženi "Nira Pro" i Radio-televizija Srbije.

БАЈА ДОБИЈА ДЕТЕ, А ЖИЋА НОБЕЛОВУ НАГРАДУ: Трећа сезона комедије Камионџије  д.о.о., од 8.  априла,  на РТС 1

Foto: "Nira Pro" Nemanja Jovanović Fuljin

Nastavak priče o običnim ljudima koji pokušavaju da savladaju nedaće i izbore se za svoje parče sreće, donosi nove ljubavne, poslovne, finansijske, porodične i druge avanture šoferskog dvojca - Žiće (Tihomir Stanić) i Baje (Nenad Jezdić). Njihov slučajni susret u potpunosti im je izmenio živote. Žića je prvo radio kao šofer, a zatim je bio bibliotekar u maloj seoskoj školi u okolini Uba, dok je Baja bivši vozač autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Glavni likovi "Kamiondžija d.o.o." u nastavku će upadati u još otkačenije, ali i ozbiljnije situacije.

Žićine i Bajine pustolovine u trećoj sezoni počinju kada shvate da sve teže dolaze do novca prevozeći robu. Kuju novi poslovni plan - prevoziće ljude, iako još nemaju dozvolu za to. Proceniće da im je isplativije da se bave prevozom gastarbajtera, pa odlučuju da idu na časove nemačkog jezika. Planove će im pokvariti kazna koja je usledila posle vožnje u pijanom stanju.

 - Mogu da otkrijem da će se Žića boriti sa jednom svojom velikom manom, sa pićem. Naši junaci, kao kamiondžije, često posle teškog dana piju pivo, i želeli smo da pokažemo kako se to završava, da ukažemo na taj problem - ističe reditelj Filip Čolović. - Treća sezona donosi mnogo boljih situacija i bržih dešavanja, pa očekujte scene svadbe i sahrane, čak i nekoliko iz cirkusa. Biće šarenije nego prethodnih sezona, što je bila i moja želja.

Prilikom angažmana da prevoze nešto za cirkus, Žića i Baja čuju da vračara Mirođija (Sandra Bugarski) za tri hiljade dinara proriče budućnost. Mada se isprva protivi, Baja ipak dolazi kod Mirođije koja mu otkriva da nikada ništa neće da zaradi, ali da će imati dete. Vračara Žići saopštava da će doći u posed nečega što ima milionsku vrednost. Igrom slučaja, do Žićinih ruku uskoro stiže Nobelova nagrada, a Baja i Zoka (Tanja Pjevac) usred noći naiđu na izgubljenog dečaka za koga se ispostavi da je izbeglica iz Sirije. Dovode ga u policiju gde im kažu da dečaka mogu jedino da smeste u zatvor i Zoka odluči da ga odvede svojoj kući.

Foto: "Nira Pro" Nemanja Jovanović Fuljin

 - Jedna od dramskih situacija je pronalaženje deteta-migranta koje nema ni roditelje ni papire. To će tek na kraju serijala doživeti potpuni obrt. Veoma mi je drago što imamo još jedno dete u našem serijalu, jer smo se profilisali kao serija koju vole da gledaju cele porodice, i naročito najmlađi. Pretpostavljam da je tako zato što je naš narator Buca (Vuk Trnavac), dete. I u novoj sezoni se trudimo da ukažemo na prave vrednosti, ali i mane, što današnjeg trenutka što društva u celini. Ali rekao bih da se najviše bavimo zaboravljenim vrlinama, prijateljstvom i poštenjem - kaže Čolović.

Prilikom jedne vožnje, Baja i Žića će naići na svatove kojima se pokvario autobus. Nakon što ih dovezu do mesta gde bi trebalo da bude održana svadba, mladoženjina majka traži od Baje da bude dever, a Žića stari svat. U još jednom zanimljivom zapletu ove sezone Baja i Žića završiće u Novom Pazaru, a onda će neki drugi likovi da se predstavljaju kao oni, što će doneti mnogo komičnih situacija.

Foto: "Nira Pro" Nemanja Jovanović Fuljin

 - Želja nam je bila da "otvorimo" neki drugi grad, i izbor je pao na Novi Pazar, koji je najmanje otkriven, pomalo i najegzotičniji grad kod nas. Hteli smo da se bavimo i tim ljudima, da pokažemo kako su i oni deo naše zemlje, i kako i iz tog kraja isijavaju toplina i prijateljstvo - zaključuje reditelj.

U trećem ciklusu, dobro poznatoj glumačkoj ekipi pridružila su se i nova imena, a uloge tumače i Paulina Manov, Branislav Zeremski, Anka Gaćeša Kostić, Marko Gvero, Jovana Gavrilović, Nebojša Cile Ilić, Andrej Šepetkovski, Iva Ilinčić, Nebojša Milovanović...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom