KUĆA BLAŽIĆA IZGORELA ZBOG OSVETE? Da li je požar u Duboni poruka porodici masovnog ubice da se iseli (FOTO)

S. J. M.

03. 08. 2023. u 19:47

DRUGA kuća porodice Blažić u Gornjoj Duboni, kod njihovih njiva i voćnjaka preksinoć je skroz izgorela.

КУЋА БЛАЖИЋА ИЗГОРЕЛА ЗБОГ ОСВЕТЕ? Да ли је пожар у Дубони порука породици масовног убице да се исели (ФОТО)

Foto: V. Danilov

Sumnja se da je neko namerno zapalio, zbog osvete, jer je mlađi sin u porodici Uroš Blažić, u svom masovnom krvavom piru 4. maja uveče ubio devetoro, a ranio 12 mahom mladih ljudi u dva susedna sela Malom Orašju i Diuboni.

Paljenje kuće Blažića može se tumačiti i kao poruka toj porodici da se iseli i ne vraća više u to selo. Kako smo saznali u Duboni Blažići imaju veliku kuću u centru sela u kojoj su za sada ostali samo njegov deda i majka. Neki kažu i da je majka otišla, a da samo povremeno dolazi. Otac mu je u pritvoru, zbog pronađenog oružja, a stariji brat sa porodicom u stanu u Beogradu. Sve njive i voćnjaci su im zarasli.

Kažu nam da su kuću, koja je spaljena, Uroševi roditelji sagradili, da bi se u nju preselili kad odu u penziju, a da su planirali da veliku kuću u centru ostave sinovima. Uz spaljeni objekat je bila sagrađena i hladnjača za voće, potpuno opremljena, kao i prostor za mehanizaciju. Dubonjani pričaju da su Blažići tu kuću, pored puta kuda prolazi autobus iz Mladenovca za Beograd, unutra baš bili sredili i povremeno bi spavali u njoj, a tu je često dolazio i Uroš sa društvom. Sada su ostali samo nagoreli zidovi, a poljoprivrednu mehanizaciju koja je tu bila, Urošev brat je još davno posle tog zločina odvezao. U kući je sve izgorelo osim blokova. Oko nje u izrasloj travuljini leže poneke sagorele grede.

Policija inače čuva kuću Blažića u Duboni, gde je sada deda, ali ovu nisu štitili. Da bi ovo mogao biti znak da za porodicu u tom selu više nema života, ukazuje i zahtev meštana da se oni isele. To traže pre svega porodice pobijenih.

Zorica Panić, majka policajca Milana (22) i Kristine (19), ubijenih u masakru, uputila je pre mesec dana apel državi da iseli Blažiće. Tada je rekla "Ako država ne odreaguje, moraćemo mi sami, jer ne mogu da živim sa zločincima i ubicama moje dece. "

Da je kuća namerno zapaljena ukazije i to što je planula u sred noći. Vatrogasci su je gasili, ali sve je izgorelo. Dubonjani, koje smo sretali u centru sela nisu želeli ništa da pričaju o ovom požaru. Kažu znaju samo da je izgorelo i da ne žale.

BONUS VIDEO - OSTALI SAMO ZIDOVI: Izgorela kuća masovnog ubice iz Mladenovca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo