PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU: Masovni ubica iz Mladenovca ostaje iza rešetaka

Tanjug

02. 06. 2023. u 14:18

VIŠI sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu Blažiću (21) iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР УРОШУ БЛАЖИЋУ: Масовни убица из Младеновца остаје иза решетака

MUP

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Blažić je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.

Sumnja se da je on izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

Uroš je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povredio.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!