20 GODINA ZAVTORA ZA UBISTVO MAJKE: Apelacija povećala kaznu Nemanji Miliću

S. J. M.

21. 04. 2024. u 14:11

NEMANjI Miliću (59) osuđenom prošle godine prvostepeno na 13 godina zatvora za ubistvo majke Stanojke (83) 2019. godine u stanu na Zvezdari u Beogradu, Apelacioni sud je sada preinačio tu kaznu i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora.

20 ГОДИНА ЗАВТОРА ЗА УБИСТВО МАЈКЕ: Апелација повећала казну Немањи Милићу

Zgrada Apelacionog suda / Foto N. Fifić

Kako su obrazložili kazna od 13 godina zatvora nije adekvatna, već je nužna duža, s obzirom da su značajne otežavajuće okolnosti da je starica bila bolesna i polupokretna i u potpunosti zavisna od okrivljenog, kao i brojnost povreda koje su na njoj konstatovane.

Milić je oglašen krivim što je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine, ubio majku sa kojom je živeo u iznajmljenom stanu. Veštačenje je reklo da su njegove sposobnosti da shvati značaj svog dela i mogućnosti da upravlja svojim postupcima bile smanjene, ali ne bitno. On je majku udarao rukama i nogama i udarao njenom glavom o čvrstu glatku površinu, pa je ona zadobila teške telesne povrede opasne po život. Takođe je na sudu utvrđeno da je od početka marta do jula 2019. godine, više puta udarao i nanosi telesne povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)