DANAS NASTAVAK SUĐENJA KOSTINIM RODITELJIMA: Proces iza zatvorenih vrata

Novosti online

30. 01. 2024. u 08:15

RODITELjI dečaka ubice, koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, juče su kratko, na početku suđenja izjavili da "nisu krivi", a suđenje bi trebalo da bude nastavljeno danas kada će posle uvodnih izlaganja imati mogućnosti i da iznesu detaljnu odbranu.

ДАНАС НАСТАВАК СУЂЕЊА КОСТИНИМ РОДИТЕЉИМА: Процес иза затворених врата

Foto: Z. Jovanović

Sudsko veće, pre uvodnih izlaganja i kratkog izjašnjenja optuženih, među kojima su osim roditelja dečaka i odgovorno lice Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting", kao i instruktor u tom klubu, odlučilo je da celo suđenje bude zatvoreno za javnost.

Kako nezvanično saznajemo, Kecmanovići su se po proceduri kratko izjasnili po optužnici i kazali da nisu krivi. Kecmanovići se do sada nikada nisu izjašnjavali o zločinu koji je počinio njihov sin, samo su krajem maja prošle godine u pismu preko svojih advokata izjavili saučešće porodicama žrtava i kazali da su nemi od neizlečivog bola i tuge, da svakodnevno jecaju za svakim nevino nastradalim detetom i da najiskrenije žale.

Vladimir Kecmanović optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer postoji sumnja da je obučavao sina da rukuje oružjem i da gađa u mete, kao i da nije bezbedno čuvao dva pištolja, za čije držanje je imao dozvolu, i umesto u metalnom sefu sa ključem, držao ih je u dva plastična kofera pod šifrom, spakovana u dva ranca, koji služe za prenos oružja.

Majka Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljeno držanje municije, jer je njen DNK trag nađen na jednoj čauri kod vrata učionice za istoriju u kojoj je Kosta pucao u đake iz svog odeljenja i nastavnicu.

Foto: Z. Jovanović

To su inače meci koje je njen suprug legalno kupio. Protiv nje nije vođena istraga i ona zbog toga nije saslušavana u tužilaštvu, već je neposredno optužena, kada je tužilaštvo taj dokaz uočilo u istrazi protiv Vladimira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)