TRAŽE 100. 000 EVRA ODŠTETE ZA SVAKOG ČLANA PORODICE: Nastavljena parnica protiv Kecmanovića, po tužbi Dukića

S. J. M.

08. 12. 2023. u 20:11

PO tužbi za nadoknadu nematerijalne štete porodice Dukić, čiju ćerku je Kosta K. ubio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribinika", danas je završeno pripremno ročište u parničnom postupku u Višem sudu u Beogradu protiv njega i njegovih roditelja.

ТРАЖЕ 100. 000 ЕВРА ОДШТЕТЕ ЗА СВАКОГ ЧЛАНА ПОРОДИЦЕ: Настављена парница против Кецмановића, по тужби Дукића

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Jutjub

Na sledećem suđenju 15. januara biće saslušani članovi porodice Dukić, a potom i Kosta i njegovi roditelji.

Dukići su inače tužili i Kecmanoviće i školu i državu Srbiju. Njihov zastupnik advokat Snežana Dunjić predlažila je da se utvrdi da li roditelji maloletnog Koste imaju ovlašćenja da ga zastupaju i da se od MUP-a zatraži dokumentacija da se vidi da li je otac Vladimir Kecmanović imao dozvolu za držanje i nošenje oružja, kao i da li je na dan masakra policajac bio dežuran u školi. Ona je istakla da je sam ovaj događaj presedan i da i presuda treba da bude presedan.

- Otac je sigurno najbolje poznavao svoje dete i nije smeo da dozvoli da ga obučavaju da puca iz oružja - kazala je Snežana Dunjić.

Punomoćnica porodice Kecmanović, Marina Ivelja, osporila je tvrdnju o presedanima i ukazala da su Dukići već u krivičnom postupku protiv Kecmanovića istakli imovinsko pravni zahtev od 100.000 evra. Ona je navela da je sudska praksa da roditelji dobijaju obeštećenje oko 10.000 evra za dete, a braća i sestre oko 5.000 evra.

I SESTRA DRŽALA ORUŽJE

U medijima se danas pojavila fotografija Kostine mlađe sestre kako kleči na podu i sa obe ruke drži crni pištolj uperen ispred sebe i sa prstom na obaraču. Ta slika je inače deo dokaznog materijala, koja se nalazi u spisima predmeta u procesu, koji je pokrenut protiv Vladimira i Miljane Kecmanović i vlasnika i instruktora streljane, u kojoj je Kosta učio da puca. Zbog ove fotografije ne vodi se odvojena istraga.

- U krivičnom postupku članovi porodice ubijene devojčice su istakli imovinsko pravni zahtev od 100.000 evra, dok su u ovom parničnom postupku tražili po 100.000 evra za svakog člana porodice što je ukupno 400.000 evra - kazala je Ivelja.

Ona je navela i da je u Srbiji uobičajno da deca rano počnu sa streljaštvom, neki i od desete godine, dok novi predlog izmene zakona nalaže da deca mlađa od 14 godina neće smeti da rukuju oružjem, niti da se bave streljaštvom.

Posle suđenja Marina Ivelja je kazala da je odgovornost Kostinih roditelja veoma diskutabilna, jer niko od članova porodice nije mogao da pretpostavi ili predvidi šta će on da uradi 3. maja.

- Zbog toga sam i tražila veštačenje cele porodice. Roditelji su gledali da vaspitaju svog sina na najbolji mogući način - kazala je Ivalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)