PRESUDA PAVLU U PETAK: Završeno suđenje za saobraćajni udes u Ustaničkoj

S. J. M.

30. 10. 2023. u 13:08

IZRICANjE prvostepene presude Pavlu Stoiljkoviću, optuženom za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, zakazano je za petak u Višem sudu u Beogradu. On je optužen da je vozeći pijan oko 100 na sat u Ustaničkoj ulici u Beogradu 2. oktobra 2021. godine izazvao saobraćajni udes u kojem su poginuli njegov blizak rođak Marko Stoiljković i devojka Ksenija Jovanović.

ПРЕСУДА ПАВЛУ У ПЕТАК: Завршено суђење за саобраћајни удес у Устаничкој

Foto: Pink/Printskrin

U Višem sudu danas su iznete završne reči u kojima je tužilac naveo da je dokazano da je Stoiljković kriv, on je sam i priznao delo i ostavio na sudu procenu koliku će mu izreći kaznu po zakonu. Punomoćnici oštećenih porodica su tražili da se osudi na maksimalnu kaznu, jer je kriv za dve smrti i tvrdili su da je Pavle iako pijan ubedio Marka i Kseniju da vozi Markov auto.

Odbrana nije sporila da je Pavle kriv, ali su zastupali tezu da on nije bezobzirno vozio. Ukazali su sudu da prilikom izricanja kazne uzmu u obzir njegovu neosuđivanost, tešku bolest od koje se leči, da mu je Marko bio blizak brat sa kojim se družio i da se oseća odgovornim zbog njihove pogibije.
Zaprećena kazna za ovo krivčno delo je od dve do 12 godina zatvora.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)