NOVI DOKAZI TUNIĆEVOG ZLOČINA U RAKITJU: Sudu predate fotografije i snimci

S. J. M.

14. 09. 2023. u 19:05

PUNOMOĆNICI oštećenih u postupku protiv Branka Tunića optuženog za ratne zločine u zagrebačkom logoru Rakitje 1991. godine, predali su nove dokaze protiv njega Sudu za ratne zločine u Beogradu.

НОВИ ДОКАЗИ ТУНИЋЕВОГ ЗЛОЧИНА У РАКИТЈУ: Суду предате фотографије и снимци

Branko Tunić, Foto EPA

 To su određene fotografije, snimci, isprave i dokumentacija, koju su pribavljeni u Hrvatskoj i u vezi su sa krivičnim delom. Tuniće je optužen za ratni zločin nad zarobljenom vojnicima JNA srpske nacionalnosti, za zlostavljanje i mučenje njih 16 i ubistvo vojnika Marka Utržana (20).

Sudsko veće je na današnjem pretresu ove dokaze uručilo i tužiocu i ostavilo mu vreme da se o njima izjasni.

Sledeće suđenje Tuniću u odsustvu održaće se u novembru, kada će biti saslušani veštaci balističke i medicinske struke.

Većina svedoka koji su do sada ispitivani u postupku protiv Tunića, potvrdili su da je on ubio Marka Utržana, prepoznali su ga na slikama i opisali ga kao nasilnog čoveka koji je pretio vojnicima srpske nacionalnosti.

Današnjem glavnom pretresu prisustvovala je sestra ubijenog vojnika Marka Utržana. Njega je tog 30. septembra 1991. godine Tunić odveo u podrum zgrade gde ga je vezanog tukao i onda upucao u lice iz pištolja. Posle je lagao da ga je vojnik JNA napao i oteo mu pušku, što su negirali svedoci drugi vojnici koji su bili u podrumu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima