POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO LUKE ŽIŽIĆA: Optuženi Milašinović najavio da će izneti odbranu

S. J. M.

10. 05. 2023. u 16:24

STEFAN Milašinović, koji je optužen da je 28. aprila prošle godine u kafiću u Bloku 44 ubio Luku Žižića danas je kako saznajemo na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu rekao da će na suđenju izneti odbranu. On je naveo i da ne poznaje drugoptuženog Jovan Ugrenovića, optuženog da je Milašinovića skrivao u kući kod Kraljeva posle ubistva Žižića.

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ЛУКЕ ЖИЖИЋА: Оптужени Милашиновић најавио да ће изнети одбрану

Foto: I. Marinković

Ugrenović je kako smo saznali na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, negirao izvršenje krivičnog dela. Glavni pretres njima dvojici zakazan je za 12. jun kada bi trebalo da iznesu odbrane.

Odbrana Milašinovića u sudnici je navela da će osporavati pravnu kvalifikaciju, jer smatraju da nema elemenata da se tereti za teško ubistvo, već da je u pitanju obično za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Inače, Stefan Milašinović se tereti za teško ubistvo, nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti. On je ušao u kafić u radničkom odelu u kojem je sedeo Žižić sa prijateljima moleći da ode u toalet. Kad je izašao iz toaleta, napustio je kafić, ali se nakon dva minuta vratio, prišao Žižiću, izvadio pištolj i u njega ispalio sedam metaka. Krenuo je da beži, ali su ga Lukin brat i prijatelji uhvatili, međutim napadač se izmigoljio i uspeo da im pobegne trotinetom. Uhapšen je posle nekoliko dana u kući u naselju Grdelica kod Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove