NA PONOS SVAKOM BEOGRAĐANINU: Evo kako će izgledati novi velelepni muzeji i objekti - sve će biti gotovo za tri i po godine (FOTO)

Novosti online

18. 05. 2024. u 10:47

DANAS su na Savskom trgu u prisustvu prvog potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog i ministra kulture Nikole Selakovića predstavljeni novi velelepni objekti koji će biti izgrađeni u Beogradu u naredne tri i po godine.

НА ПОНОС СВАКОМ БЕОГРАЂАНИНУ: Ево како ће изгледати нови велелепни музеји и објекти - све ће бити готово за три и по године (ФОТО)

Foto: Novosti

Kako je najavljeno, biće izgrađeno i rekonstruisano čak šest novih muzeja, a završetak radova planiran je do 2027. godine, pre Svetske izložbe EKSPO.

- Za Istorijski muzej Srbije smo dobili građevinsku dozvolu. Takođe i muzej Nikole Tesle, hoćemo da završimo do EKSPA. Rušimo zgradu stare Pošte, tu će biti dve pozorišne scene i muzej za decu. U Resavskoj se rekonstruiše zgrada da bude muzej grada Beograda. Preko puta reke gradimo Prirodnjački muzej i pored ćemo graditi veliki beogradski akvarijum. Pored aerodroma ćemo vazduhoplovni muzej rekonstruisati. To je šest novih muzeja u narednih tri i po godine - rekao je ministar finansija SIniša Mali.

Pogledajte kako će izgledati novi muzeji:

Pored novih muzeja, najavljena je i gradnja i završetak Ložionice, najsavremenije gradske pijace pored Galerije, novog mosta preko Save sa dve trake u oba smera i tramvajskim, biciklističkim i pešačkim trakama.

Takođe, počeli su radovi na tunelu ispred platoa Ekonomskog fakulteta koji će izlaziti na Bulevar despota Stefana. Pored Sajma izgradiće se promenada do Ade Ciganlije, a u Hali 1 nalaziće se čak tri operske sale. Biće preuređeni i sređeni Linijski i Svetonikolski park. Pogledajte kako će ti projekti izgledati:

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!