INSPEKTORA IZBO 11 PUTA: Nastavak suđenja za pokušaj ubistva, policija privela svedoka

Lj. P.

15. 09. 2022. u 16:19

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je, zbog bolesti zamenika Višeg javnog tužioca, za novembar odložen nastavak suđenja Novosađaninu Dimitriju Stankoviću (44).

ИНСПЕКТОРА ИЗБО 11 ПУТА: Наставак суђења за покушај убиства, полиција привела сведока

Mesto gde je napadnut Nikić/ Dimitrije Stanković, Foto Arhiva

On je optužen da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama, 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije Uroša Nikića (34), inspektora novosadske policije, kao i za nedozvoljeno oružje i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Svedoka Anđelu Zec, koja se od početka suđenja nije pojavljivala u sudnici, iako je nekoliko puta pozivana, izdavana naredba za njeno prinudno dovođenje i doneto rešenje o novčanom kažnjavanju u iznosu od 50.000 dinara, je u sud dovela policija.

I pre tri meseca, policija je, kako je predočila sudija Ivana Josifović, po naredbi suda trebala da privede Anđelu Zec kao svedoka, ali u tome nisu uspeli. Zvonili su i kucali na vrata njenog stana, ali se niko nije javljao. Posle toga su je pozvali preko telefona, javila im se, rekavši da je u stanu i da se tušira. Policajci su do 12 sati čekali da se ona pojavi, ali pošto nije izlazila iz stana, više puta su kucali na vrata i zvonili, ali ona nije izašla, pa su o tome obavestili sud.

Upitana da se izjasni zašto više puta nije došla da svedoči, iako je uredno bila pozvana, Anđela Zec je kazala da jeste prethodni put bila u stanu i da se tuširala, ali da policajci nisu mogli da čekaju.

- Tačno je da su bili i da sam se tuširala – rekla je svedok Zec. - Meni je, međutim, potrebno više vremena da se spremim. Kada sam napustila stan, policajaca više nije bilo. Ja jednostavno nisam bila informisana o pravima i obavezama kao svedoka, pa se zato nisam javljala sudu.

Na početku suđenja, Stanković je priznao da je u Ulici Save Đisalova, nožem „skakavcem“ izbo muškarca, ali je tvrdio da nije znao da je policijski inspektor, jer se ovaj, kako je tvrdio, nije legitimisao.

Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju je, međutim, tvrdio da su se legitomisali i rekli da su policajci, a on je pokazao i službenu legitimaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)