MAJKA I DVA SINA POGINULI U CRNOJ GORI: Detalji strašne nesreće - "Iskočila je iz kola, ali ju je voda progutala"

S. ĐOKIĆ

21. 11. 2022. u 08:00

PODGORICA - Četrdesettrogodišnja Aleksandra Koruga i njeni sinovi Nemanja (19) i Mladen (16) poginuli su rano juče kada je vozilo "golf 3" kojim je upravljala sletelo s "Malog mosta" u podgoričkom naselju Rogame u potok Širolija.

МАЈКА И ДВА СИНА ПОГИНУЛИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Детаљи страшне несреће - Искочила је из кола, али ју је вода прогутала

Foto Regionalni ronilački centar Bijela

Izvlačenje tela stradalih, zbog nepristupačnog terena, trajalo je nekoliko sati.

Do nesreće je došlo nešto posle 7.30, a u razgovoru za "Novosti", komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Goran Janković je kazao da su, odmah po dojavi u 7.37, na lice mesta upućene tri posade sa devet vatrogasaca.

- Izlaskom na lice mesta ustanovljeno je da je automobil potonuo i pretpostavlja se da je u njemu više osoba - kazao je Janković.

Prvo je izvučeno telo ženske osobe za koju se kasnije utvrdilo da je reč o Aleksandri Korugi. Prema tvrdnjama očevidaca, ona je iskočila iz auta i pokušala da ispliva iz reke, ali nažalost nije uspela. U akciju izvlačenja preostalih tela uključili su se i ronioci iz Bijele koji su oko 12 sati izvukli još dva muška tela i vozilo u kojem su stradali. U tom trenutku niko nije ni slutio da je reč o sinovima prethodno izvučene mrtve ženske osobe.

Ronilački tim iz Bijela , Foto Regionalni ronilački centar Bijela

"Naši ronioci su nakon poziva OKC centra izašli na lice mesta u mesto Rogami kod Podgorice u potrazi za nestalim licima koji su nakon saobraćajne nesreće automobilom sleteli u reku. Nakon kraće potrage na pet metara dubine pronašli smo vozilo u kojem su se nalazila dva beživotna tela. Tela smo izvukli i predali nadležnim organima na dalje postupanje", kazao je za "Novosti" Duško Mijajlović, iz Regionanog ronilačkog cetra Bijela.

Jedan od meštana Rogama kazao je novinarima da je sa bratom i komšijama bio napolju kada je začuo glasove koji dopiru sa mosta.

- Videlo smo da auto pluta po reci i da je krenuo da tone. Ženska osoba je iskočila kroz zadnja vrata i počela da pliva. Pošto smo neplivači, brat i ja smo pokušali da dobacimo crevo za koje bi se uhvatila kako bismo je izvukli iz vode, ali bezuspešno - ispričao je on.

Prema nepotvrđenim informacijama dva vozila su pokušala da pređu most na omanjoj reci, koja se nalazi ispod Duklje, ali je vozač prvog automobila odustao od prelaska jer je reka bila previše nabujala i poplavila most, međutim vozač drugog automobila je odlučio da ipak pokuša da pređe.

Kad je bio na sredini mosta jaka vodena bujica je prevrnula vozilo koje je završilo u reci. Pomenuti most inače prema navodima meštana nije za saobraćaj kad je vodostaj reke veliki.

Iz Uprave policije, dan ranije su saopštili podatak da je na crnogorskim drumovima za deset meseci živote izgubilo 65 osoba.

U Crnoj Gori udes do udesa

U CRNOJ Gori tokom subote dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri osobe lakše povređene. Kako je saopšteno iz Uprave policije u Podgorici su zabeležene četiri nezgode, Budvi tri, Nikšiću i Baru po dve. U Bijelom Polju i Herceg Novom zabeležena je po jedna nezgoda.

Istovremeno podnete su 122 prekršajne prijave i izdato 17 naloga za uplatu novčanih kazni, dok je policija oduzela šest pari registarskih tablica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)