MAJKA VIDELA AUTOMOBIL, UBICE ZAUSTAVIO OTAC DEVOJČICE: Najjeziviji detalj u ubistvu male Danke

Novosti online

04. 04. 2024. u 15:11

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić održao je konferenciju za medije povodom ubistva Danke Ilić (2).

МАЈКА ВИДЕЛА АУТОМОБИЛ, УБИЦЕ ЗАУСТАВИО ОТАЦ ДЕВОЈЧИЦЕ: Најјезивији детаљ у убиству мале Данке

Foto: S. M. J./privatna arhiva

- Majka je oko 13.50 videla beli automobil i muško lice pored vozila "fijat panda", u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili.

- O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu - kazao je Gašić.

Podsetimo, potraga za Dankom Ilić (2) završila se tragično, pošto su dvojica muškaraca priznala ubistvo devojčice.

Ubistvo su izvršila dvojica radnika Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" iz Bora, S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?