SASLUŠAN KEKIN ČOVEK: Zbog droge 13 godina robijao u Brazilu

S. J. M.

02. 06. 2023. u 14:51

NEBOJŠA Rakić (44), označen kao pripadnik Kekine grupe, saslušan je danas u Višem tužilaštvu zbog sumnje da je 4. marta 2008. godine u Vrčinu pucajući iz automatske puške ubio Dragana Milovanovića i ranio Aleksandra Vlahovića, a potom pobegao.

САСЛУШАН КЕКИН ЧОВЕК: Због дроге 13 година робијао у Бразилу

Foto: Uprava policije

On nije želeo ništa da priča tužiocu i branio se ćutanjem. Rakić se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja materija.

Rakić se nalazi u pritvoru od 13. maja ove godine kada je izručen iz Brazila, po poternici nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu iz 2008. godine.

U Brazilu je 2010. godine osuđen na kaznu od 13 godina i 7 meseci zatvora zbog krivičnog dela trgovina narkoticima.

Sumnja se da je on u Vrčinu 4. marta najpre pozvao oštećene da dođu do njegove kuće, kako bi razgovarali u vezi sa novčanim dugovanjima koje on ima prema njima. Sačekao je da oni oko 18.50 časova dođu vozilom, pa je u pravcu džipa u kojem su se nalazili Milovanović i Vlahović sa terase drugog sprata kuće ispalio više projektila iz automatske puške, koju je neovlašćeno držao.

Tom prilikom je Milovanović zadobio više ustrelnih rana usled kojih je preminuo iste večeri na Urgentnom centru u Beogradu, dok je Vlahović, koji je sedeo na mestu vozača, zadobio prostrelnu radu desne nadlaktice.

Rakić je nakon toga pobegao i završio u Brazilu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije